Pianist originar din Piatra-Neamț, în concert la ARCUB, București, alături de jazzmani din Marea Britanie, Brazilia și România

0

Albert Tajti este unul dintre cei mai reprezentativi pianiști de jazz din România. Este originar din Piatra-Neamț, a absolvit secția de Compoziție Muzicală din cadrul Academiei de Muzică Gheoghe Dima din Cluj iar din anul 2011, locuiește în București, colaborând cu succes cu unii dintre cei mai cunoscuți muzicieni de jazz din România.

Joi, 8 iunie, la ARCUB, în capitală, iubitorii de jazz îl vor putea asculta pe Albert Tajti cântând la pian alături de Matheus Jardim (Brazilia) – baterie și Michael Acker (România) – bas electric. Grupul româno-brazilian se numește Inner Voice Trio și va interpreta o suită programatică – Stages of the Sun.

Michael Acker este considerat unul dintre basiștii de referință ai României. Este originar din Brașov, a urmat cursurile secției de Jazz a Universității Naționale de Muzică București sub îndrumarea lui Mircea Tiberian și a avut ocazia să colaboreze cu un număr mare de muzicieni consacrați, atât din țară cât și din afara țării.

Matheus Jardim, originar din Brazilia, și-a început studiile muzicale la Universitatea Federală Rio Grande do Norte. În 2013 s-a mutat în Austria pentru a urma studiile Universității de Muzică din Graz. Acum locuiește în Viena și colaborează cu muzicieni din diverse medii culturale din întreaga lume. În 2015 a ajuns în România pe scena Sibiu Jazz Festival alături de Alegre Correa și de atunci a început să colaboreze cu succes cu diverși muzicieni români.

Alătuiri de Inner Voice Trio va încânta publicul și Corey Mwamba, acest concert fiind penultimul din seria de concerte de jazz de la ARCUB, curatoriate de pianistul newyorkez Lucian Ban în cadrul programului ARTIST IN RESIDENCE, organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB. Conectat la scena internațională a jazzului, Lucian Ban, curatorul Artist in Residence, a pregătit pentru stagiunea curentă de concerte de la ARCUB, o selecție a celor mai incitante nume care, în acest moment, fac vâlvă în topurile Downbeat și dictează noile trenduri în jazzul contemporan internațional.

Din seria rarelor desfătări pentru publicul de jazz bucureștean, britanicul Corey Mwamba, unul dintre cei mai intenși și originali improvizatori ai Europei, vine pe 8 iunie la ARCUB, pentru un solo de excepție la vibrafon. Recunoscut pentru creativitatea sa, Mwamba lucrează cu o gamă largă de genuri din jazz și muzică contemporană, folosindu-se de ritmurile electronice și folk din diferite țări. Corey Mwamba a câștigat în 2007 premiul pentru dezvoltare artistică PRSF/Jerwood Foundation Take Five, iar în 2008 a fost nominalizat la categoria Inovație în cadrul BBC Jazz Awards. Mwamba a fost inclus în edițiile 62, 63 și 64 ale topului criticilor din Downbeat Annual.

Biletele pot fi achiziţionate online de pe http://arcub.ro/ sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).
Preț: 35 lei (Categoria I). Elevii, studenţii și pensionarii care se prezintă la Casa de Bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 25 lei (Categoria II).

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/253975958403455/

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate