Petitie: Dosar penal si cresterea pedepselor pentru soferii bauti

8

Realitatea.net a initiat o petitie disponibila la acest link care face parte dintr-o campanie pentru ca soferilor care se urca la volan dupa ce au consumat alcool sau droguri sa li se intocmeasca dosar penal si sa li se suspende permisul de conducere cel putin un an.


Potrivit unui studiu realizat  în primăvara anului 2011 la cererea Direcţiei Rutiere, pe un eşantion de 1.119 conducători auto activi, în România, 57% dintre subiecţi se simt în nesiguranţă în trafic, principalele motive fiind starea precară a drumurilor şi comportamentul celorlalţi şoferi.

Un sfert dintre şoferi spun că depăşesc frecvent limita legală de viteză pe drumurile din afara localităţii, 18,3 la sută depăşesc frecvent viteza legală pe autostrăzi, iar unul din zece respondenţi admit că încalcă frecvent restricţiile de viteză din localităţi.

De asemenea, 21,7% dintre şoferii chestionaţi au recunoscut că, ocazional, conduc sub influenţa băuturilor alcoolice iar 1,2% că fac acest lucru în mod frecvent.

Daca sunteti de acord cu inasprirea sanctiunilor impotriva soferilor care conduc sub influenta bauturilor alcoolice semnati petitia Realitatea.net.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
8 Comentarii
 1. NELU spune

  Sunteti rupţi de realitate cu nişte Sancţiuni lipsite de rezultatele pe care le preconizaţi. Semănaţi cu cei care au gândit că euro va domina lumea. Nu sunt de acord cu consumul de alcool la volan, legile şi Codul rutier sunt destul de bine gândite şi acum, dar cum se aplică lasă de dorit. Relaţii, pile, om bogat om sărac etc, a se veadea consum de alcool poate şi droguri, fuga de la un accident cu morţi, urmărit de poliţie cu 180 km/h şi e bine şi va fi foarte bine. Şi nu e singurul exemplu. Poliţişti beţi la volan, presedinte de CJ mort de beat adormit în centrul oraşului şi nu a păţit nimic. Nu mai scriu că-mi creşte tensiunea.

 2. aleodor chirila spune

  pentru conducatorii auto care conduc sub influienta bauturilor alcoolice indiferent de concentratie sau adrogurilor de orice fel nici o sanctiune nu este prea mica asa dar numai cu pedepse maxime se pot elimina accidentele monstruoase ce se produc datorita acestui fapt

 3. cristi spune

  Nici o pedeapsa nu este destul de mare atunci cand peste cineva drag tie a dat o masina condusa de un conducator auto care a consumat alcool. 5 ani suspendat dreptul de a conduce pentru consum de alcool este o perioada de timp rezonabila.daca s-a produs si un eveniment rutier, anularea, fara drept de a mai obtine permisul. prea dur? intrebati parintii unui copil ucis sau schilodit de un astfel de sofer.

 4. vasile gheorghe spune

  S-ar face un pas mic pentru securitate in trafic,dar mai importanta ar fi EDUCATIA si AUTOEDUCATIA(cea pe care ti-o faci constient din iubirea de sine si de semenii tai)

 5. contantin trifan spune

  vrei sa sofezi vrei sa-ti castigi existenta ca sofer atunci trebuie sa-ti asumi raspunderea faptelor tale.De aceea eu propun urmatoarele sanctiuni pentru toti care au incalcat regulile de convietuirein societate.1 SUSPENDAREA PE 3 LUNI pentru consum de alcool in cazul unui accident fara urmari sau in trafic la unele sondaje ale politiei 2.PE TIMP DE 1 AN CU UN NOU EXAMEN PT.PERMIS CU CONDAMNARE DE CEL PUTIN 5 ANI pt.cei care au consumat alcool , au facut accident cu urmari umane si au parasit locul accidentului. 3.20 ANI INCHISOARE PT.FIECARE DECES inurma unui accident si anularea definitiva a permisului auto.

 6. TRANDAFIR COSTICA spune

  SANT DE ACORD SA SE FACA PUBLIC

 7. TRANDAFIR COSTICA spune

  SUNT DE ACORD SA NU MAI POATA CIRCULA PE DRUMURILE PUBLICE ATAT CEI CARE CONSUMA BAUTURI ALCOLICE CAT SI CEI CE CONSUMA DROGURI , MENTIONEZ DROGURILE SUNT MAI PERICULOASE ,LEGEA TREBUIE APLICATA LA TOTI CONDUCATORI AUTO INDIFERENT DE,,…..?

 8. ibanescu stefan spune

  A-r trebui ca soferii care sunt prinsi bauti la volan sa faca inchisoare macr 3 luni ,dar fara nici o alta varianta de pedeapsa cum ar fi ; cu suspendare s-au amenda, si sa fie legea aplicata la toata lumea nu numai la cei ce nu au bani Ca la noi in Romania daca ai bani poti face or-ce

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate