Peste 80 de concurenți înscriși la prima ediție a Hard Enduro Piatra Neamț

0


Vineri, 16 septembrie, Piatra Neamț se va transforma în gazda primei ediții a competiției desfășurate sub sloganul Hard Enduro Straight from the City. Peste 80 de rideri din România și Franța s-au înscris deja, iar printre aceștia se află și Adriana Neaga, vicecampioana națională la Enduro.

 

La inițiativa clubului Zen World Extreme, Munții Goșmanului vor fi descoperiți de unii dintre cei mai buni piloți de enduro din România și de doi rideri din Campionatul Mondial de Enduro. Peste 80 de piloți s-au înscris deja la prima ediție a Hard Enduro Piatra Neamț și sunt decişi să-și măsoare forțele cu unul dintre traseele ce se anunță a fi printre cele mai dificile din România. Concurenții sunt împărțiți în două clase: Experți și Hobby; dificultatea traseului diferind de la o clasă la alta (Experții au cel mai dificil traseu). În total, atât cei de la Experți, cât și cei de la Hobby vor avea de parcurs un traseu ce măsoară aproximativ 140 de km și este împărțit în două zile.

Ajunși de la sute sau chiar mii de kilometri, riderii vor lua primul contact cu Piatra Neamț vineri când, începând cu ora 12.00, vor avea loc verificările administrative și tehnice în Complexul Ștrand. Urmează apoi câteva ore de odihnă, iar sâmbătă dimineață la ora 10.00 startul în prima zi de concurs.

Printre riderii care s-au înscris la Hard Enduro Piatra Neamț se numără și Adriana Neaga una dintre cele mai bune practicante ale enduro-ului din România și vicecampionă națională în sezonul 2011. Adriana va concura la clasa Hobby, iar soțul său, Lucian Neaga, la Experți.  Un specialist al snowboardului freeride, Lucian s-a îndrăgostit de enduro și ulterior de hard-enduro și are în palmares două podiumuri în cel mai dificil raliu hard-enduro din lume, Red Bull Romaniacs. Un alt rider cu podiumuri în acest raliu care vine la Piatra Neamț este Laszlo Olah. Pilotul sătmărean a câștigat Red Bull Romaniacs de două ori la clasa Expert Team și mai are în palmares și titluri de campion național. Pe lista celor care vin să-și testeze forțele în munții de lângă Piatra Neamț se află și sibianul Paul Frățilă, campion național la enduro chiar în acest sezon.  Krisztian Nagy, component al TipTil Team unde îl are alături pe Dani Oțil, vine în Neamț după ce a terminat pe locul trei la Hobby Team, cel mai dificil raliu hard-enduro din lume.

Celor menționați mai sus li se vor alătura și doi piloți din Campionatul Mondial de Enduro Benoit Fortunato și Rudy Cotton.

Programul competiției:

 

Vineri 16 septembrie

12.00 – 21.00  Înscrieri și verificări tehnice, în incinta Complexului de Agrement Ștrand Piatra Neamț

Sâmbătă 17 septembrie

 9.30 Briefing

10.00  Start – Complexul Ștrand Piatra Neamț

Duminică 18 septembrie

8.45  Briefing

9.00  Start – Complexul Ștrand Piatra Neamț

12.00 – 16.00 Finiș, Platoul Cozla (partea superioară a pârtiei de schi), zonă ce se află la o distanță de aproximativ 4 km față de Complexul Ștrand.

Puteți ajunge la finișul competiției și la festivitatea de premiere utilizând telegondola sau pe drumul pietruit ce urcă din dreptul Grădinii Zoologice.

17.00 – Festivitatea de premiere, Complex Ștrand Piatra Neamț

Pentru mai multe detalii și pentru a completa formularul de acreditare la eveniment, vă așteptăm vineri, începând cu ora 13.00, la secretariatul competiției situat în Complex Ștrand Piatra Neamț.

 

Credit foto: Mihai Ștețcu/Red Bull Photofiles

Art.pub.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate