Peste 4000 de absolvenți ai clasei a VIII-a din Neamț, înscriși la Evaluarea Națională

În județul Neamț, 4163 de absolvenți ai clasei a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională din acest an. Aceștia vor susține prima probă scrisă, la Limba și literatura română, marți, 18 iunie, proba la matematică fiind programată pentru joi, 20 iunie.

CALENDARUL de desfăşurare a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, în anul şcolar 2018 – 2019

18 iunie 2019  – Limba şi literatura română – probă scrisă

20 iunie 2019  – Matematica – probă scrisă

25 iunie 2019   – Afişarea rezultatelor înaintea contestaţiilor (până la ora 12.00)

25 iunie 2019 – Depunerea contestaţiilor (orele 14.00 – 20.00)

26 – 28 iunie 2019  – Soluţionarea contestaţiilor

29 iunie 2019   – Afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor

Evaluarea Națională se va desfășura în toate cele 115 unități de învățământ care au clasa a VIII-a, conform metodologiilor și procedurilor MEN.

Subiectele pentru Evaluarea Națională se elaborează în cadrul Centrului Național de Evaluare și Examinare, ținând seama de următoarele cerințe:

  1. să fie formulate clar, precis și în strictă concordanță cu programele pentru Evaluarea Națională;
  2. să aibă un nivel mediu de dificultate;
  3. să permită rezolvarea în 120 de minute.

Baremul de evaluare și de notare pentru fiecare subiect se elaborează în cadrul Centrului Național de Evaluare și Examinare și se postează pe website-ul www.subiecte.edu.ro, în ziua desfășurării examenului la ora 15:00.

 DESFĂȘURAREA EVALUĂRII NAȚIONALE

Sălile în care se susține Evaluarea Națională sunt, în prealabil, adaptate prin:

  1. amenajarea acestora, astfel încât elevii să fie așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, pe clase;
  2. eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influența pe elevi în elaborarea lucrărilor scrise;
  3. afișarea pe ușa fiecărei săli a listei nominale cu elevii repartizați în sala respectivă și a prevederilor metodologiei care îi informează pe aceștia că pătrunderea în sală cu materiale ajutătoare, cu mijloace electronice de calcul sau de comunicare, frauda sau tentativa de fraudă atrag după sine eliminarea din sală și acordarea notei 1(unu) la lucrarea respectivă;

Probele scrise pentru Evaluarea Națională încep la ora 0900, moment în care se deschid plicurile sigilate care conțin varianta de subiecte multiplicată, în fiecare sală în care se susține examenul.

Accesul elevilor în săli este permis, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfășoară probele scrise.

Supravegherea este asigurată, pentru fiecare sală, de doi asistenți, cadre didactice de altă specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susține proba și cu ajutorul sistemului audio-video.

La organizarea și desfășurarea Evaluării Naționale pot participa, la cerere, numai în calitate de observatori, fără a avea dreptul de a interveni, reprezentanți ai asociațiilor de părinți sau ai unor organizații nonguvernamentale care au activitate relevantă în domeniul educației.

EVALUAREA LUCRĂRILOR. REZOLVAREA CONTESTAȚIILOR

Evaluarea lucrărilor se va face în județul de proveniență a acestora sau în alt județ, după cum va hotărî Comisia Națională și va reglementa printr-o procedură care va fi pusă la dispoziție înainte de examen.

Rezolvarea contestațiilor va fi reglementată printr-o procedură care va fi pusă la dispoziția Comisiilor Județene înainte de etapa de contestații. Nota obținută la contestații este nota finală, indiferent de diferența dintre nota inițială și cea obținută la contestații.

Ministerul Educației Naționale pune, și ăn acest an, la dispoziția celor interesați o linie TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Evaluării Naționale. Numărul va fi disponibil în perioada 18 – 20 iunie, între orele 8:00 – 16:00, iar vineri, 21 iunie, între orele 8:00 -14:00.

- Apreciază pagina -

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate