Peste 170 de nemțeni, sancționați pentru că nu purtau mască, în ultimele 24 de ore

0

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului judeţului Neamț, peste 110 polițiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Ministerului Muncii, Ministerului Sănătății și Direcției Sanitare Veterinare, au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, terase dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost organizate 9 acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, zonele aglomerate, centrele comerciale și localurile publice,  precum și mijloacele de transport în comun.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 69 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 64 de mijloace de transport și au fost legitimate 572 de persoane.

Echipele de control au depistat 173 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, o persoană care nu a respectat măsura privind carantina/izolarea și o persoană care a participat la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții, aceastea fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55/ 2020.”, transmite IPJ Neamț.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 11.250 de lei.

În cadrul acțiunilor au fost desfășurate și activități preventive de informare.

Astfel de activități, organizate sub autoritatea prefectului, vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Suntem și rămânem la datorie pentru siguranța dumneavoastră!”, a mai precizat IPJ Neamț

IPJ Neamț reamintește de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate