Peste 100 de infectări în Piatra-Neamț, în ultimele 14 zile. Ce spune Guvernul despre trendul crescător

0

Autoritățile au transmis astăzi, 26 martie, documentul actualizat privind numărul de cazuri confirmate pozitiv cu coronavirus în localitățile județului Neamț.

În municipiul Piatra-Neamț s-au confirmat 102 cazuri COVID-19 pozitive în ultimele două săptămâni, dar incidența în localitate se menține sub 1 la mie.

Nu am discutat în guvern în niciun fel introducerea restricțiilor. Monitorizăm situația. Trendul este ascendent, rata de reproducere a infecției era ieri 1,13 la mie, deci e clar că trendul este crescător. Nu observăm, și acesta e lucrul îmbucurător, creșteri ale numărului de cazuri în spitale – nu mă refer la secțiile de terapie intensivă, unde există totdeauna o întârziere – mă refer la numărul de cazuri internate în spitale. Avem în jur de 2.700 de persoane internate în secțiile COVID, ceea ce nu pune niciun fel de probleme. Monitorizăm situația și, în funcție de evoluție, vom discuta dacă este cazul, nu neapărat pentru restricții, dar măcar pentru un anumit cadru care să reglementeze mai bine această problemă.

(…)Masca este un mijloc de protecție individuală, nu este o restricție. Recomandarea noastră rămâne aceeași: în interior, mai ales în zonele care sunt aglomerate și în mijloacele de transport în comun, masca este recomandată ca o măsură logică, dacă vreți, și binevenită în ceea ce privește împiedicarea transmiterii oricărei viroze respiratorii, nu numai împotriva infecției cu noul Coronavirus.” , a declarat astăzi ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Informații detaliate în documentul atașat mai jos:

incidenta-L-26.03.2022

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate