Pescuitul este interzis pe Bâtca Doamnei și în zonele cu focar de gripă aviară monitorizate de autorități

2

pescuit (1)Autoritățile au anunțat încă de la începutul acestui an că în municipiul Piatra-Neamț s-a identificat un focar de gripă aviară, localizat pe lacul Bâtca Doamnei și râul Bistrița. Aria focarului este de 10 km – zonă de supraveghere și include mai multe localități învecinate. În pofida informărilor către populație, în plină perioadă de monitorizare a focarului de gripă aviară, zeci de pescari au putut fi suprinși pe malul lacului Bâtca Doamnei.

În acest sens, am solicitat DSVSA Neamț să confirme sau să infirme dacă activitățile sportive sau recreative sunt permise pe luciul de apă în perioada de monitorizare.

Răspuns DSVSA Neamț:

[quote]

Conform planului de măsuri aprobat de Instituția Prefectului Neamț pentru combaterea gripei aviare pe teritoriul județului Neamț, s-a stabilit la punctul 4 al prezentului plan că este interzisă desfășurarea de activități sportive și/sau recreative în zona de supraveghere (monitorizare a gripei aviare) în scopul limitării contactului între păsările sălbatice care populează zona și oameni. Responsabilitatea privind monitorizarea respectării acestor restricții revine președinților Comitetelor pentru situații de urgență ale localităților din zona de supraveghere pentru gripă aviară.
Restricțiile impuse prin planul de măsuri întocmit pentru combaterea gripei aviare sunt încă în vigoare, până la emiterea actului de stingere a focarului de boală de către DSVSA Neamț.

[/quote]

De asemenea, persoanele care și-au făcut un obicei în hrănirea lebedelor și celorlalte păsări sălbatice sunt rugate să evite total contactul cu aceste păsări pe durata monitorizării focarului de gripă aviară. Monitorizarea va dura minim 30 de zile, din momentul ultimei recoltări de probe care confirmă un focar.

Orice îmbolnăvire/mortalitate înregistrată la păsări se notifică la medicul veterinar sau la DSVSA Neamț – tel. 0730330660, email office-neamt@ansvsa.ro

Toți cetățenii din Piatra-Neamț sunt obligați să respectă măsurile indicate pentru a împiedica răspândirea bolii și pentru propria sănătate. Nerespectarea prevederilor acestei dispoziții reprezintă încălcări ale legii care pot fi sancționate cu amenzi până la 3600 lei.

Mai multe detalii aici.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. D.j. Max Dragos spune

    ce era azi: 6 martie acolo..nu aveai unde sa pui un ac! de pescari

    1. D.j. Max Dragos spune

      Eu am pozat pisica dar se vede si ,,personalul” 😉

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate