Pericol pe drum: șoferi inconștienți sub influența alcoolului sfidează legea

0

Polițiștii rutieri au depistat două persoane în timp ce conduceau cu o alcoolemie peste limita legală.

La data de 1 aprilie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Neamţ au depistat pe DN15D, în localitatea Bozienii de Sus, un autoturism condus de către un bărbat de 46 de ani, din Piatra Neamț, care se afla sub influența alcoolului. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La aceeași dată, polițiștii Secţiei de Poliţie Borleşti au depistat în trafic un tânăr de 21 de ani, din Piatra Șoimului, care conducea un autoturism pe DJ 156 D având o alcoolemie de peste 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei doi au fost conduși la spital unde le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Față de aceștia polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Legislația actuală nu permite în nicio situație conducerea unui autoturism pe drumurile publice, după ce conducătorul auto a consumat băuturi alcoolice. Astfel, reamintim conducătorilor auto:

Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.

Dacă persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute anterior efectuează transport public de persoane, transport de substanţe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obţinerea permisului de conducere sau în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

Sursa: IPJ Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate