Pericol IMINENT de accident în NEAMȚ – aproape trei sferturi din mașinile verificate au probleme – (VIDEO/FOTO)

1

Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, pe parcursul anului 2020, 64.096 de vehicule, la nivelul întregii țări. În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 45,61% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase și au fost declarate neconforme.

Cele mai multe neconformități au fost constatate la:

  • instalația electrică de iluminare-semnalizare (27,7%);
  • emisiile poluante (21,1%);
  • punți, jante, anvelope și suspensie (12,9%);
  • parbriz, geamuri laterale, lunetă (11,7%);

Neconformități la sistemul de frânare au fost depistate la 3,92% dintre vehicule şi în 1,51% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie. În urma măsurătorilor efectuate s-a constatat depăşirea nivelului maxim admis de emisii poluante la 2.203 autovehicule. Inspectorii RAR au depistat în trafic şi vehicule cu defecțiuni periculoase la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi și fuzete. În cazul a 3.274 vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident.

Aproximativ 2,5% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică – ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, pe parcursul anului 2020, au fost aplicate 20.391 de sancțiuni, au fost retrase 16.592 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 147 vehicule și 269 ITP-uri au fost anulate.

***

În județul NEAMȚ au fost verificate, pe parcursul anului trecut, 1.932 de vehicule. Dintre acestea 71,22% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 440 (22,77%) prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite în 9,73% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 3% aveau probleme legate de identificare și 1,97% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră în acest județ, au fost aplicate 917 de amenzi contravenționale și au fost retrase 687 de certificate de înmatriculare.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Mai jos, explicațiile Inginerului Claudiu Mija, director tehnic RAR:

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Sabin spune

    Păi ar trebui R.A.R să vadă că și drumurile din țară sau stricat de tot.dacă tot verifică mașini,.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate