Perfomanțe media în Neamț

1

Mai toate televiziunile și ziarele din România au fost obligate să țină pasul cu vremurile și să îşi mute o mare parte din activitate pe internet. Cei care nu au reușit să fie la zi cu lumea au intrat în colaps sau sunt finanțaţi de politicieni sau oameni de afaceri, nemaiavând capacitatea să supraviețuiască.
În acest context media în care spațiul virtual a ajuns să joace un rol esențial, performanțele se măsoară în vizitatori pentru tot ce este de natură text sau foto și vizualizări la tot ce reprezintă producții video.
Odată cu trecerea în mediul online, presa românească a suferit foarte mult din punctul de vedere al calității jurnalistice și artistice, deoarece în spațiul virtual nu mai contează brandul, nu mai contează premiile în jurnalism, nu mai contează nici macar calitatea materialelor foto sau video. Contează doar părerea cititorului sau videospectatorului. Produci materiale care să fie pe placul românilor faci performanță. Produci materiale pe placul tau sau al șefului nu se uită nimeni și nu citește nimeni.
În acest mediu extraordinar de dur și real din punct de vedere concurențial ne putem lăuda cu câteva performanțe deosebite.
În materie de articole scrise, de departe în ultima perioadă s-a remarcat editorialul ”ATENȚIE LA CE POSTAȚI PE FACEBOOK! De azi, justiția independentă din România a pus botniță facebook-ului” care a adunat peste 1.000.000 de cititori, 6400 Likeuri și mii de redistribuiri în Facebook.
În materie de materiale video performanțele obținute de noi pot fi împărțite pe mai multe categorii și aici nu ne vom referi decât la clipurile postate pe youtube care au depășit de mult 100.000 de vizionări fiecare.
Pe secțiunea scandal avem materialul video cu oprirea în trafic a fostei consiliere județene Simion Nadina, material care a adunat peste 276.000 vizionari.

Pe secțiunea religie avem un material video filmat la Manastirea Petru Vodă cu peste 214.000 vizualizări .

Pe secțiunea cultură – recreație avem filmarea unei piese de teatru de păpuși care a depășit 130.000 de vizualizări.

Pe secțiunile accidente sau cancan performațele sunt uluitoare dar dezarmante deoarece de la o zi la alta vedem cum crește apetitul oamenilor pentru orice in afară de cultură, știință și artă.
De departe cea mai mare performanță cu care ne mândrim pentru că e un material jurnalistic nu unul de scandal sau de conjunctură, este o filmare realizată pe strazile din Tărgu Neamț de colegii de la ZiarTarguNeamt.ro care deși are o temă istorică a adunat un numar record de 277.399 vizionări fiind cel mai popular dintre materiale video realizate in Neamț.

In acest articol am prezentat doar cateva vărfuri de performață care dincolo de faptul că vu vor fi atinse niciodată de presa locală tipărită sau tv, ne plasează detașat pe primul loc in media locală și arată adevărata dimensiune a migrației interslui față de media tradițională catre zona virtuală.

Grupul de presă Neamț Online

arsene

cuc
1 Comentariu
  1. victor spune

    Felicitari.Cat mai multe articole adevarate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate