Percheziții pentru prinderea unor hoți de cablu telefonic

0

Ieri, 16 ianuarie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț în colaborare cu polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamț, au efectuat 5 percheziții, în județul Suceava, la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de furt calificat și tentativă de furt calificat.

Din cercetări a reieșit că, în perioada decembrie 2020 – ianuarie 2021, un tânăr de 19 ani, din Suceava, împreună cu alte persoane, ar fi sustras de pe raza localităților Vânători-Neamț și Brusturi, 2.300 de metri de cablu de telecomunicații ce aparținea un societăți comerciale de profil.

De asemenea, la data de 15 ianuarie a.c., cel în cauză ar fi încercat să sustragă cablu de telecomunicații de pe raza localității Pipirig, fiind depistat în flagrant delict.

În urma descinderilor, polițiștii au descoperit un clește tip ,,gură de lup”, precum și o cantitate de folie de aluminiu, susceptibilă a proveni din arderea cablurilor.”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Până în prezent, prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la peste 12.000 de euro.

Tânărul a fost condus la sediul poliției, iar în baza probatoriului administrat, a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.

Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției orașului Cajvana și Poliției orașului Solca.

În activități au fost angrenați luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Polițiștii continuă cercetările în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și documentarii întregii activități infracționale.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate