Percheziții în Neamț și alte județe pentru destructurarea unui grup infracțional organizat

0

La data de 21.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus reținerea a 4 inculpați și măsura controlului judiciar față de un altul, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, în formă continuată și proxenetism.

Din materialul probator administrat în cauză a reieșit că, în perioada ianuarie – octombrie 2020, inculpații au constituit un grup infracțional organizat, în scopul obținerii de foloase materiale din administrarea unor stabilimente situate pe raza municipiului Iași, dedicate practicării prostituției.

Astfel, atât în perioada menționată cât și în intervalele iunie 2021 – noiembrie 2022 respectiv decembrie 2022 –  21.05.2024, inculpații au recrutat persoane interesate să practice prostituția și le-au înlesnit activitățile prin punerea la dispoziție a două imobile,  promovarea prin intermediul site-urilor de profil  și organizarea logistică a stabilimentelor. Veniturile obținute din activitatea infracțională au fost colectate și însușite de membrii grupului infracțional.
Din materialul probator administrat în cauză a mai  rezultat că, în perioada 2019 –2020,  unul dintre inculpați, la diferite intervale de timp și  baza aceleiași rezoluții infracționale, a transportat, adăpostit și exploatat, atât pe teritoriul României cât și al Germaniei, o persoană vătămată majoră pe care a obligat-o la practicarea prostituției, în folosul său material. 
În încercarea de a ieși de sub tutela acestuia, victima a fost indusă în eroare de către un alt inculpat  cercetat în cauză, care a transportat-o, adăpostit-o și  obligat-o să  practice prostituția pe raza municipiului Iași.
În cursul zilei de ieri, au fost puse în aplicare, pe raza județelor Bacău, Iași și Neamț, 6 mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate mai multe arme albe, un pistol cu gaze, înscrisuri, sume de bani, precum și alte mijloace de probă.
Totodată, într-unul dintre imobilele percheziționate au fost descoperite un salon de masaj erotic și un studio de videochat care funcționau concomitent.
A fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bacău cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților reținuți, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași și ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, precum și al  jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de jandarmi Bacău.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

a transmis DIICOT

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate