Pensiile speciale NU pot fi desființate dacă vrem să fim o țară normală la cap

Update: Pensiile speciale nu s-au desființat! Totul este praf în ochii alegătorilor

În ultima perioadă, în spațiul public, este mare dezbatere pe tema pensiilor speciale. Totul este o manipulare electorală făcută de această dată de actuala opoziție în baza altei manipulări electorale făcute de PNL atunci când a promis eliminarea acestor pensii speciale.

Pensiile speciale nu pot fi desființate dacă vrem să fim o țară normală la cap. Eventual se poate crea o legislație care să nu mai acorde pensii speciale celor ce vor intra de acum încolo în sistemele care ofereau pensii speciale.

Un, om indiferent că e politician, grefier, securist, aviator etc., atunci când își alege o meserie și un drum în cariera profesională ține cont și de beneficiile aduse de practicarea respectivei meserii. Unul dintre aceste beneficii este chiar pensia specială pe care cei care beneficiază de ea au luat-o în calcul când au ales ce să facă cu viața lor. Acum… să vină politicul și să spună că îi ia omului respectiv avantajul pentru care el și-a ales un drum în viață e cea mai mare aberație posibilă.

Nu există nici un motiv destul de bun pentru desființarea pensiilor speciale decât manipularea politică în scopul prostirii poporului. Nu există nici un motiv destul de bun pentru care să schimbi regulile în timpul jocului atunci când jocul este despre drumul pe care și l-au ales unii oameni în carieră și viață.

Acest articol nu reprezintă o susținere pentru cei care iau pensii speciale cum vor interpreta unii. Nu înseamnă că suntem de acord cu pensiile speciale. Înseamnă doar că nu putem fi de acord niciodată cu o nedreptate chiar dacă aceasta este făcută contra unor categorii profesionale despre care avem uneori o părere foarte proastă.

Doar pentru faptul că o armată de sălbatici scriu cu disperare cuvântul ”m**e” în comentarii când e vorba de pensiile speciale și o altă armată de politicieni inconștienți cred că dacă elimină pensiile speciale vor câștiga voturile celor care dau ”m**e” nu e suficient pentru a decide desființarea pensiilor speciale dacă vrem să fim un popor și o țară normale la cap.

Iosub Robert

- Apreciază pagina -

39 Comentarii
 1. Ristea ion spune

  Ca sa impacam pe toata lumea propun o lege prin care sa primeasca toti romanii pensie speciala pentru ca fiecare e special in felul lui

 2. Vali spune

  Da-v-ar viitorul nesansa de a se fi privatizat toate institutiile acestea pe care,in necunostinta de cauza si injust,le blamati[!] Atunci sa vedem maini chircite,creere aplatizate si coloane vertebrale indoite pe la usile lor,rugandu-i pe angajatii acestora sa va ofere serviciile si priceperile lor profesionale.Sa dati cat nu face,la fel cum procedati si pe la avocati,notari si tot felul de juristi,care ,de cele mai multe ori,mai mult va incurca,decat sa va descurce situatiile.Cei mai multi,nu inteleg ce anume implica profesarea unor astfel de activitati.Acestia,merg pe principiul ” cine l-a pus domnule sa se faca -special-?”.Adevarata intrebare ar fi: Dar pe ei cine mama dracului nu i-a lasat sa fie speciali?! Raspunsul este sec : nu oricine este capabil,mai exact,cei mai multi nu sunt.Mai lasati-l dracului de principiu al contributivitatii financiare. Nu doar acesta conduce la ordine sociala si progres pe scara evolutiei.

  1. Dan spune

   O dactilografa la judecatorie cu ce este mai speciala ca una de la institutie oarecare

   1. Vali spune

    De cate ori,sambata,duminica,in mod special,si in celelalte zile,in general,o dactilografa oarecare redacteaza cuvintele spurcate aruncate de vreun infractor feroce,cu privirea criminala atintita asupra ei,duhnind pestilential,declarand nonsalant amanuntele abominabile ale ororilor savarsite?

 3. Ivan spune

  Pensiile trebuiesc luate in functie de cat ai cotizat….punct.Celelalte ,,drepturi”’sant furturi din banul Romanului cotizant.Nu mai cautati scuze…cine vrea sa faca o meserie sa o faca ptr munca lui….nu ptr ce ,,,iese ”facand o anumita meserie…Trebuiesc retribuiti in functie de performanta. ..

 4. Varga Sandor Andrasz spune

  Ortopezii corupți au fost eliberați și s au reîntors în spital.
  La „munca” . Ăsta e rodul muncii specialilor cu pensiile speciale .
  La chestia asta nu putem decât să sperăm că au oglinzi rezistente in case .
  Făcute să reziste chipurilor hâde care se oglindesc dimineața în ele.

  1. Ioana spune

   Toți suntem normali mai puțin cei care vor în plus. Cît ai contribuit la pensia ta?? Aia primești.

 5. Gigi spune

  Deci treaba sta cam asa.Cand ai inceput scoala si era in vigoare pensia speciala la absolvire ramai cu ea .Cand ai inceput scoala si se iesea la pensie la 65 de ani ramane stabilita aceasta varsta ? Salbatica gandire sau normala la cap ?

  1. Ganescu Viorel Eduard spune

   Corect exprimat.Operam cu acelasi cantar!

 6. Nitsui spune

  Asta e o situație normala? Cei care muncesc și contribuie pentru pensia lor și cei care contribuie dar și-au aranjat drepturi pentru o bătrânețe fără griji. Oameni din sistem cu salarii și drepturi uriașe care sunt speciali și după ieșirea la pensie, după 20 de ani de munca sunt pensionarii cde lux pe care prostii trebuie sa-susțină. Sa va fie rușine.

 7. Dumitru Filip spune

  Acest articol ,e o mizerie si oddzinformare:cand s,au angajat,acesti favorizati,nici nu se punea problema de pensii speciale si cu normalitates la cap ,ar.trebui un tratament.cu.socuri.celor ce sustin ,mizeria asta ,nedemocratica

 8. Vasile Ionescu spune

  Pe cuvântul tău?
  Dar cei care acum 45 de ani începeau sa lucreze știind ca vor ieși la pensie la 57 de ani femeile și la 60 de ani bărbații cum trebuie sa califice pe voi ăștia smecheri care va treziți peste noapte speciali și dați iama în bugetul statului, creând întrebări și mai îndreptățite! Nu te pune nimeni cu forta sa ramai sa lucrezi undeva unde nu ai câștigurile și alte beneficii asa cum le-ai gândit la început! Salariile sunt mari, contribuțiile la pensie pe măsură, deci și pensia, va fi suficienta. Iar în privința diverselor interdicții conforme cu legea și cu ocupația asa zis speciala, fiecare special are prin intermediul rudelor firme care dau tunuri, nu gluma! Asa ca lăsați contul jos domnilor și doamnelor speciali!
  Și apropos, suntem destul de sănătoși la cap sa susținem măsură eliminării pensiilor speciale!?!…

  1. Constantin Ionescu spune

   Dar de ce în Europa nu sunt pensii speciale la magistrați și „porcurori”?

 9. Nina Visoiu spune

  …. asa este, otars normala la cap are pensii speciale. iar celelalte pensii care provin din contribuții sa fie cit mai mici. Întotdeauna se găsește un”bun economist” care sa învețe e o formula de calcul pri n care sa reducă cit mai mult pensiile celor mulți, ca doar pensiile speciale cu ce se țin? Banii nu cresc în pom, ei trebuie reținuți de undeva….

  1. Gheorghe Biolan spune

   Nu ați înțeles! Este dezbina și ia-le voturile. De fapt nu vor să le mărească (pentru că ar însemna să ia de la cei ce domină economia,e ușor de ghicit) macar să moară capra vecinului. Observati că nu se ating de pensiile militarilor ,ce includ foștii securiști ce au făcut politie politică.

 10. Mihai Mihai spune

  Se vorbestè și se scrie necontenit, fie din neștiintă, fie din alte motive ,si din păcate,invariabil de „pensii speciale „…! Nu exista nici o dispozitie legală in aceasta materie( cea a pensiilor) în care sa fie folosit textual de catre legiuitor, cuvantul special, respectiv „pensii speciale”, textele de lege folosesc termenul „pensie de serviciu” si nu pensie specială.Este o mare diferentă !

 11. Pp spune

  Foarte corect!

 12. Mihai spune

  Nu este normal.o tara precum Romania uni sa castige sume extraordinare de bani lunar chiar si fara merit …am sa dau exemplu din 89 până acum au trecut 30 ani petru distrusă fabrici furate și etc si politicieni corupti si nimic nu ati facut atunci ptr ce doriti pensie speciala ptr a dormi 8n posturi …nu tentația atunci toti dorim pensie speciala nu doar voi coruptilor

  1. Costi Muraru spune

   S-a tot spus că militarii nu contribuie la pensii. Total greșit! Dacă aveți posibilitatea să vedeți un fluturaș de salariu al unui militar veți constata că așa este. Fluturași de salariu au regim de secret de serviciu. Nu pot fi arătați oricui.

   1. Gicu spune

    Costi,
    Nu ai cui spune. Ei o dau cu egalitatea in fata legii. Ca sa fim egali ar trebui sa fie obligatoriu stagiul militar pt toti cetatenii tarii si sa poata fi chemati la serviciu 24 ore din 24 toti cetatenii. Abia atunci ar fi egalitate. Sa vezi ce egalitate va fi cand va incepe bubuitul tunurilor in jurul Romaniei. Da, Doamne!

  2. radu spune

   constituția prevede egalitatea în fața legii! atunci de ce unii sunt mai egali decor fraierii de rind?pentru toți trebuie sa existe principiul contributivității!și așa ecartul enormdintr-e veniturile mari și mici,mai mare decât în ori ce tara europeana va crea diferente!

 13. anicadonordest spune

  Domnule Iosub, d-tra , nu de putine ori ati aruncat in spatial online, teme care au starnit o adevarata furtuna, iar dezbaterile care au urmat au fost aprinse!…Foarte frumos !-semn ca cetatenii urbei noastre, uzeaza din plin de dreptul la libera exprimare!…drept de care vom uza si noi in continuare, raspunzand invitatiei d-tra de a ..participa la acest exercitiu de Democratie!…Suntem convinsi de faptul ca atunci cand v-ati decis sa atingeti un subiect atat de sensibil, va asteptati sa primit pareri pro si …contra! …totusi, vazand titlul neinspirat care l-ati ales pentru aceasta postare, ne-a dus cu gandul la una din expresiile celebre ale unui cetatean American:-,,Cateodata este mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa deschizi gura si sa indepartezi orice ..indoiala!”…Pacat ca nu s-a nascut in Romania, avea multe alte suere de inspiratie ! –Dar sa revenim , la subiectul propus de d-tra, pentru aceasta dezbatere!… Mai intai:
  Art. 16 – Egalitatea în drepturi
  (1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.(Constitutia Romaniei)-Spuneti d-tra ca ,,pensile special NU pot fi desfiintate”?!..Pentru asta avem un Parlament, pentru ca an de an sa adopte sau sa imbunatateasca, prevederi legale. Din canalul situat sub cladirea unde avem sediul,, ne-au parvenit si alte stiri, zvonuri !…printre care :-daca cei vizati nu sunt multumiti de anularea pensiilor speciale, si mai ies mult cu nemultumiri scrise pe o coala de hartie(probabil nu se pot exprima verbal, sau doleantele au fost scrise de ..altii!), s-ar putea sa le fie chiar acceptate aceste doleante!…dar, mai spun gurile rele ca,,pensiile speciale “pot deveni..onorifice!..Mai précis, pot fi ..impozitate cu 98% ,impozitul pe venit ar putea fi modificat, mai précis ar putea fi progresiv, ca de exemplu:- cine v-a avea un venit mai mare de 10000 lei , pentru ceea ce depaseste aceasta suma v-a plati 45%, cine depaseste 15000, v-a putea plati 65%..si tot asa!..pana se echilibreaza bugetul. Tot pe canalul nostru, ne-a mai parvenit si niste stiri sumbre, despre economia Romaniei!…In momentul de fata pensiile si salariile bugetare marite se platesc din imprumuturi externe, asa ca o situatie similara Greciei, care a intrat la un moment dat in incapacitate de plata, nu este decat o chestiune de..timp!…Dar sa vorbim si despre categoriile sociale care se considera nedreptatite, acesti vitregiti ai ..soartei! -despre a caror situatie am vrea sa stoarcem o lacrima de mila, dar ..nu ne iese!…Asadar sa discutam mai intai, despre magistrati!…Inca de la inceput dorim , sa mentionam faptul ca avem toata consideratia pentru magistratii profesionisti, care au mentinut si inca mai mentin, pe linia de plutire aceste institutii!…Dar nu putem sa nu remarcam, faptul ca in ultimii ani, persoane lipsite pur si simplu de bun simt si demnitate, cu un tupeu mojic , au introdus o nou calificativ in evaluarea calitatii muncii lor!-Analfabet Functional!…am intalnit si intalnim destul de des, pe unii magistrate care nu stiu nici ei cum sa-si motiveze deciziile luate, fapt pentru care, cauze ale caror solutii le-au fost pronunta, de exemplu- in ictombrie 2018(!?), nu sunt motivate nici pana astazi!-Codurile, prevad, ca in termen de 30 zile, sa fie motivate Hotararile!-sau poate sunt, dar tin dosarul, prntru a impiedica si judecarea altor cauze, care depind de Solutia data.Prin cercetari penale, sub coordonarea Parchetului, situatia nu este diferita, se falsifica, probe, actele nelegale sunt contrafacute pentru a li se da o forma-chipurile –legala!…te adresezi, procurorului ierahic care…evident, mentine solutiiia procurorului de caz, deoarece, probabil , o fi auzit tot la vre-un canal(!?)..faptul ca incompetenta trebuie confirmata!…Si tot asa pe la instanta de camera preliminara!…esti chemat la o anumita ora, pentru judecarea cauzei, dar cand ajungi ti se comunica faptul ca procurorul se …grabea si a cerut sa se judece mai devreme, nu la ora la care a fost programata ..sedintade judecata!?… Astfel, an de an, unele personaje, care populeaza aceste institutii , Parchetul de pe langa Judecatoria Piatra Neamt si Judecatoria Piatra Neamt, au creat haosul, au decredibilizat aceste institutii lasand impresia ca aceste instiutii nu mai sunt guvernate de principiul aflarii adevarului ci, mai mult decat probabil, de niste greseli biologice care isi exercita influenta in solutionarea cauzeior!…Aceasta situatie, de fapt, se reagaseste la nivelul tuturor Parchetelor si instantelor din Romania ceea ce intareste presupunerile ca o organizatie oculta, pe fondul slabiciunii clasei politice a penetrat Justitia si prin intermediul clientelei instalate, tin captiv un popor.Astfel, dupa cum remarca si distinsa doamna judecator Girbovan, Eurobarometrul din 2016 situa increderea in Justitie la nivelul populatiei, Romania, la doar 15%. Ultimele statistici, situeaza Justitia sub pragul de 9%!… Astfel prin incompetenta sau rea vointa, au reusit performanta de a afecta prestigiul Justitiei prin decredibilizarea acestor institutii in fata populatiei, cat mai ales, subminarea statului de drept. Practic asistam la disolutia puterii in stat. Raportul Inspectiei Judiciare(avem si o asemenea institutie!), metiona faptul ca unele plangeri impotriva magistratilor la DNA, au fost cercetate 12 ani!?-fapt pentru care-mai adauga d-na judecator Girbovan, ar fi contribuit si la raportul negativ, MCV. Pe fondul nedreptatilor din justitie incep sa se creeze grupari/clanuri care treptat, treptat vor ajunge sa preia puterea, primul pas, v-a fi preluarea si controlarea mass mediei.Ulterior, probabil vor veni si cu oferte, vor face ei …dreptate(!?)..si intr-un timp….rezonabil !- depinde decat plateste cetateanul.Un scenariu sumbru, dar cand increderea in Justitie v-a fi de 0%, ce alternative avem?…Vom avea o populatie care a fost supusa systematic, unei torturi mentale, prin solutii aberante/tampite la plangerile lor in Justitie, tocmai de cei carora le-au platit salariile generoase , avand in vedere puterea economica a tarii noastre in comparative cu alte state europene. Sa fii parte vatamata intr-o plangere, esti tratat ca pe un ..proscris…De altfel, o rezolutie a ONU condamna aceasta practica –tortura mentala- caracterizata prin actiunea unei autoritati care, cu intentie, te acuza ca ai facut ceva care tu nu ai facut, sau iti reproseaza ca nu ai facut ceea ce trebuia sa faci, cand de fapt, tu ca cetatean ai indeplinit intocmai cerintele. Luand la cunostinta de aceste practice nelegale, colegi de-ai nostril din alte state europene, vazand cauzele, probele si solutiile date de acesti magistrati din Neamt, s-au gandit sa propuna institutiilor international, ca numele acestor magistrati care au promovat prin deciziile lor tortura mentala, sa fie trecute pe lista persoanelor cautate pentru terrorism. Evident, domnule Iosub, asa curajos cum va stim, suntem convinsi ca d-tra veti dori sa publicati, toate dovezile la ceea ce noi am afirmat. Daca sunteti onest si mai ales, daca va vor permite cei care va finanteaza, o veti face!…De fapt, deontologia profesionala v-o impune..sa aratati si parerea celor, multi si …dezamagiti de Sistemul De Justitie!…Despre celelate categorii sociale care vor sa beneficieze de pensiile speciale, agenda lor este structurată pe consolidarea autorității individuale, slăbirea instituțiilor statului, supunerea și dezarmarea societății civile pentru a elimina posibilitățile de contestare la adresa sistemului opresiv. O democrație degradată, în care cetățenii au impresia libertății, este la fel de inoportună ca o dictatură autentică spunea distinsul Alexandru Dragulin.( „Pseudo-Democrația”: de la autoritatea legal-instituțională la subminarea statului de drept)

 14. Susana spune

  Anormale sunt pensiile speciale, salarii speciale nesimtit de mari cand in tara e atata inechitate…!!!!Chiar nu
  ne pasa de cei sarmani si napastuiti….batranii cu pensii de mizerie ….iar altii pensii speciale sau salarii…
  Suntem atat de nepasatori!!!!Stau si ma gandesc cum se rezista….si -mi spunea cineva „imi trimite fecioru
  60 de euro lunar…si asa ne mai ajungem” Deci iata ne trimit copii, noi ne multumim cu putin, copiilor sa le fie
  mai bine….Psd nu merita nici 2% daca nu se reformeaza….pnl …usr…dreapta nu se va uni si vor pierde…vor
  pierde mult caci de vorbe ne-am saturat.

 15. Sorin Vladimirescu spune

  Problema este marimea pensiilor care depasesc salarile. Apii o problema esre varsta la care se acorda ! Daca la rsstul pensionarilor varsta de pensionare a crescut la +60, la pensionarii specialu, varsta a scazut sub 50. Asta nu este corect. Unii au muncit peste 40 ani pentru 700-800 lri, specialii 15-20 ani pentru 7000-8000 lei. Este corect ? Eu nu cred.

 16. Dan spune

  Apropo, legat de toti babuinii care arunca m..e in commenturi la judecători, grefieri, etc. Crezi ca macar unul singur stie faptul ca TOATE pensiile speciale reprezintă DOAR 0.8% din PIB ?! Decand a lansat basescu mania împotriva pensiilor speciale in 2010, sa-mi zică si mie unu, cu ce dracu a ținut România in loc acel 0.8% din PIB, care nici macar nu e 0.8% din PIB ca daca elimini specialul.. tot ar rămâne sa plătească pe contributivitate macar jumate.. deci un 0.4% din PIB, dar sa zicem chiar si 0.8% din PIB, din cauza acestui 0.8% nu avem autostrăzii, nu avem spitale ?! Zi ma, popor ingrat, tâmpit si manipulat ! A raspuns handicapatul ala de la PNL, vicepremier sau ce e, ca din cauza pensiilor speciale nu se pot majora alocațiile si 150.000 de copii romani se culca flamanzi in fiecare seara.. ei na ! Uite ca l-a contrazis chiar cîțu, “chiar daca se Elimina toate pensiile speciale nu sunt bani pt dublarea alocațiilor!” Deci? De unde mania asta împotriva UNOR DREPTURI BAZATE PE LOGICA, care vin in urma unei vieți plină de incompatibilități si interdictii? Dar cine naiba sa gândească si pentru el.. cand poate sa mănânce tot ce zboară ! _|_ ciroza Galbena ! 🙂

  1. Gheorghe Biolan spune

   Mânia contra pensiilor de serviciu ale magistraților vine și dintr-un reflex de ,,clasa conducătoare ,,ale celor care erau la categoria a 7-a ori la specială cu salarii de 6 sau 7 mii înainte de revoluție.Pentru că marxism leninismul bolșevic a fost nu doar teorie ci și practică materialistă cu avantaje pe măsură pentru cei cu origine sănătoasă.Ar merită să fie din nou trimiși la cozile la carne ce ar trebui reinventate pentru ei. Atentie! istoria se poate repeta.

  2. Dinca spune

   0,8% din PIB putea fi acordat invatamantului ,asa cum voi trebuie sa fiti motivati de PENSII SPECIALE ,asa si cei din invatamant trebuie MOTIVATI ca sa nu mai PROMOVEZE GRESIT, toti tampitii si frustratii ,care din pacate pot ajunge la un moment dat sa ne conduca….

 17. Dan spune

  Wow ! Ca si la articolul legat cu împrumuturile pe care le face statul.. inca imi mai dați speranța ca macar mai exista un om normal la cap..

 18. Un salbatic spune

  Sunteti de parere ca, de exemplu, politicienii, parlamentarii merita pensii speciale? A evoluat Romania atat de mult, a crescut atat de remarcabil calitatea vietii romanilor in ultimii 10-20 ani incat acesti oameni sa merite pensii speciale? Cand ajungi in una dintre categoriile ce primesc pensii speciale si iti manifesti profesia intr-un mod mediocru (din rea vointa, alte interese sau pentru ca atat ii duce capul), este corect ca la final sa li se ofere aceste „avantaje” materiale? Eu cred ca intr-o tara normala la cap doar performanta trebuie rasplatita suplimentar, restul NU.
  Inca o precizare – „îi ia omului respectiv avantajul pentru care el și-a ales un drum în viață” – O parte dintre ei nu au ales un anumit drum in viata datorita acestor pensii speciale… in urma cu ceva ani pentru unele categorii nici nu se acordau sau erau destul de mici!!

 19. Logicaluipeshte spune

  Foarte tari argumente! daca un judecator s-a facut judecator ca sa ia pensie speciala, cum sa-i iei pensia speciala?Nu mai este judecator fara pensie speciala.E muncitor, inginer, vanzator…

 20. Remus spune

  Nu este constitutionala acordarea pensiei speciale puturosule si oprtunistule.

 21. Mihaela spune

  Pensiile speciale NU trebuie sa existe intr o tara normala la cap!

 22. Dalmatianu spune

  Demnitate ! Egalitate, Fraternitate!.?…de nu o să transformăm București în micul Psris…o să inundam bulevardele și nu plecăm până nu se face justiție socială.

 23. Onelian dalmatio spune

  Dacă vrem să fim o țară normală la cap trebuie să avem o lege pentru toți cetățeni la fel nu există speciali….mai ales că au salarii colosale și ies la pensie după doar 20 de ani deci la 40 45 de ani iar alți muncesc până la 65 de ani câte 35. 40de ani și ies cu 2. 3 mii de lei cei mai fericit caz și mai ia maxim 10 15 ani pensie.Ei fraților e ceva legal și umsn!? Speciali iau câte 35 40 de ani pensie babana.Cei normali și jefuiți 10 15 anipensie și aceia amărâtă! Fraților magistrați Vă ajung blestemurile poporului și o să fie jale cu voi …, toți un puhoi.

 24. Leo Taxil spune

  Greșit! Nici un om întreg la cap nu poate accepta această uriașă nedreptate care dă unor privilegiați pensii ”speciale”, cu valori uriașe, și care nu au la bază contributivitatea!!!

  1. Gugu spune

   Citind toate comentariile imi dau seama ca Romania nu va fi o tara normala nici cu pensii speciale nici fara pensii speciale.
   Romania s-a intors in timp.

 25. Radu spune

  Ba, pensiile speciale pot si trebuie desfiintate!Pensia de stat trebuie sa fie doar pe baza contributiei.Cine doreste pensie suplimentara nu are decat sa plateasca contributie la pensie ocupationala sau la pensii private!Pensiile speciale nu au existat de la inceput pentru toate categoriile de beneficiari,asa ca nu este corect ca si-au ales meseria asta pentru pensie.Unii si-au ales-o pentru spagi, sau pentru a primi salarii mari pentru munca putina..

 26. AntiProşti spune

  Într-o țară rekaghebizată până la Dumnezeu tu oferi pensii speciale? Înseamnă că tu popor ori eşti prost ori nu ştii pe ce lume trăieşti. Iar cei care spun că trebuie pensii speciale sunt cu ceva țigle lipsă pe casă. Asta, ca să fiu în nota autorului acestui articol!
  Cu ce este special politicianul față de un muncitor în construcții ce lucrează la înălțime?
  Fiecare categorie profesională este retribuită după gradul de periculozitate.
  Mă rog, aşa ar trebui să fie! Şi toți cotizează în funcție de cât câştigă atunci cât se află în câmpul muncii.

  Cu ce este mai special un securist față de un excavatorist?

 27. Vasile spune

  Și dacă nu se desființează pensiile speciale, crezi că suntem „o țară normală la cap”???

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate