Pensiile speciale ale parlamentarilor au fost eliminate. Legea ar putea fi atacată la CCR

1

Plenul Parlamentului a adoptat, miercuri, abrogarea pensiilor speciale ale senatorilor şi deputaţilor. S-au înregistrat 357 de voturi pentru, niciun vot împotrivă. Parlamentarii UDMR nu au votat.

Din cele trei proiecte depuse de PNL, USR PLUS și PSD, cel din urmă a primit raport favorabil și a fost completat cu amendamente de la celelalte două partide. Unul dintre amendamente prevede încetare plății inclusiv a pensiilor speciale ale parlamentarilor în vigoare. În această formă, legea are mari șanse să fie declarată neconstituțională de către judecătorii CCR.

Senatorul Diana Şoşoacă a declarat, miercuri, în plenul Legislativului, că eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari se va aplica „eventual” din legislatura viitoare, deoarece nu poate fi aplicată retroactiv.

Amendamentele posibil neconstituţionale din proiectul legii de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor au fost depuse de USR şi PNL, a afirmat miercuri liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis.

Cu toate acestea, Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a susţinut că proiectul privind desfiinţarea pensiilor speciale pentru parlamentari adoptat miercuri este „perfect constituţional”.

1 Comentariu
  1. Gradinaru Neculai spune

    Acestă Lege, este bătaie de joc la adresa poporului.Este neconstituțională . Ori le taie pe toate, ori pe nici una . CCR NU ADMITE DISCRIMINARE.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate