Pedeapsa lapidarii ar putea intra in viguare din noi in Afganistan

0

musliOficiali ai Ministerului Justiției din Afganistan propun reintroducerea pedepsei cu ucidere cu pietre pentru adulter, avertizeaza organizația Human Rights Watch, citata de presa britanica.

Potrivit publicației „The Independent” practica a fost scoasa in afara legii in Afganistan dupa caderea talibanilor, și este vazuta ca un ultim simbol odios al  brutalitații regimului, in special impotriva femeilor.

In ciuda acestor considerații, un grup de consultanța pentru guvernul afgan pe problema redactarii noului Cod Penal, a propus pedepse inclusiv prin omorare cu pietre pentru „crime morale”, printre care relații sexuale in afara casatoriei.

Pedeapsa a fost condamnata de intreaga comunitate internaționala, ca și de guvernul președintelui Hamid Karzai.

Un fragment tradus din acest proiect face referiri la aceasta pedeapsa, inclusiv prin note extensive asupra condițiilor juridice in aceste cazuri, scrie și The Guardian.

„Barbații și femeile care comit adulter vor fi pedepsiți pe baza urmatoarelor posibile pedepse: biciure, ucidere cu pietre”, arata articolul 21. In art. 23, proiectul specifica faptul ca aceste proceduri trebuie sa aiba loc in public. „Persoanele casatorite care comit adulter vor fi omorate cu pietre, iar cele care nu sunt casatorite vor primi 100 de lovituri de bici”, conform sursei citate.

Human Rights Watch face apel la guvernele internaționale și la donatori sa-i explice președintelui Karzai ca finanțarea acordata guvernului sau va fi redusa sau blocata, daca aceasta propunere devine lege.

 

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate