„Pe urmele Sfinților Nemțeni” – zile de rugăciune și meditație [GALERIE FOTO]

0

Din anul 2015, Departamentul Misiune pentru Tineret al Arhiepiscopiei Iașilor organizează Pelerinajului Pedestru „Pe urmele Sfinților Nemțeni”, cu scopul redescoperirii vechilor tradiții când, în perioada marilor hramuri, pelerinii se îndreptau spre mănăstiri „în pas de rugăciune”, spre aflarea locurilor unde s-a arătat Slava lui Dumnezeu pe pământ.


De asemenea, acest pelerinaj le dă participanților șansa de a ieși din confortul zilnic și din mediul virtual și posibilitatea întâlnirii reale cu locuri, oameni și cu Dumnezeu. E o posibilitate de detașare de cele materiale, care ne înrobesc de multe ori, și de înălțarea spre cele spirituale, spre cele ce țin de suflet și de menirea noastră în perspectiva veșniciei.


Anul acesta, la cea de a V-a ediție, pelerinii vor pleca din Iași, Neamț, Botoșani, Suceava, Roman și Vaslui și se vor întâlni la Cetatea Neamțului, vor participa apoi la sărbătoarea Sfântului Cuvios Ioan Iacov de la Mănăstirea Neamț și apoi hramul „Schimbării la Față a Domnului”, la schitul de pe Muntele Ceahlău.


Vor fi câteva zile de „asceză tehnică”, de rugăciune, de meditație și contemplare a creației care nădăjduim că ne vor întări comuniunea cu oamenii și cu Dumnezeu.

Sursa articol: ZiarBicaz

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate