PE URMELE CAVALERILOR MEDIEVALI

0

În cadrul programului Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, intitulat “Școala altfel”, inițiatorii proiectului „PE URMELE CAVALERILOR MEDIEVALI” – Școala cu clasele I-VIII „Nicu Albu” din Piatra Neamț, împreună cu partenerii: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi – Facultatea de Istorie și Departamentul Ştiinţe, Şcoala cu clasele I-VIII „Elena Cuza” din Piatra Neamţ, Muzeul Castelul Corvinilor Hunedoara și Asociaţia „Ordinul Cavalerilor de Hunedoara”, au implicat marţi 03.04.2012 cu începere de la ora 10:30 în activități care au cuprins printre altele ateliere de pielărie, lemnărie, cusut manual și broderie, olărit, dansuri și lupte medievale, un număr de 71 de elevi cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani, însoțiti de 7 cadre didactice şi 2 profesori universitari.

Activitățilecare s-au desfasurat  la Castelul Corvinilor sunt o continuare a inițiativei Școlii cu clasele I-VIII „Nicu Albu” prin care, în municipiul Piatra Neamț au avut loc pregătiri pentru crearea costumației medievale a elevilor, precum și o seară medievală în data de 21 martie, unde elevii au dansat, au cântat la pian și au prezentat piese de teatru cu tematică medievală.

Proiectul sus menţionat beneficiază de sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Neamț, a Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara și Clubului Sportiv Școlar Hunedoara.

La eveniment sunt de asemenea asteptaţi elevi din şcolile şi liceele hunedorene.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate