Pe 26 septembrie, Avocatul Poporului acordă audiențe gratuite cetățenilor din Neamț

1

În data de 26 septembrie 2017, între orele 10-14, reprezentanții instituției Avocatul Poporului – Biroul Teritorial Bacău, vor acorda audiențe cetățenilor din Neamț și vor primi petiții de la persoanele interesate. Activitatea se va desfășura la sediul Instituției Prefectului – județul Neamț, situat în municipiul Piatra-Neamț, strada Alexandru cel Bun, nr. 27, într-un spațiu pus la dispoziție în acest scop.

Acordarea audiențelor este gratuită, iar cererile adresate instituției Avocatul Poporului sunt scutite de taxa de timbru.

Persoanele interesate pot solicita înscrierea la audiențe la numărul de telefon 0234-572472.

Recomandăm persoanelor care solicită audiențe să prezinte și documente referitoare la problema sesizată.

Pot fi adresate instituției Avocatul Poporului cererile care au ca obiect sesizarea încălcării drepturilor și libertăților cetățenești prin acte sau fapte administrative de către autorități ale administrației publice și regii autonome.

De asemenea, precizăm că cererile adresate Avocatului Poporului trebuie să se facă în scris și să indice numele și domiciliul persoanei lezate în drepturile și libertățile cetățenești, iar petiționarul trebuie să dovedească întârzierea sau refuzul administrației publice de a soluționa legal cererea.

Avocatul Poporului are drept scop apărarea drepturilor și libertăților persoanelor fizice în raporturile acestora cu autoritățile publice, față de abuzurile suferite din partea funcționarilor publici sau autorităților centrale (ministere, departamente, agenții guvernamentale, oficii sau servicii ale acestora), administrației locale (prefecturi, primării, consilii județene, municipale, orășenești și comunale), instituțiilor publice (direcții, inspectorate, servicii, oficii).

Precizăm că nu intră în competența instituției Avocatul Poporului actele autorității judecătorești, ale Parlamentului, Președintelui sau ale Guvernului.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Ether Traveler spune

    Cu-i se mai ridica firele de par pe spatele gatului cand citesc cuvantul „popor”? Si mai ales in combinatie cu cel al „avocatul” ui?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate