Pe 14 iunie va fi depusă moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

0

Social-democraţii depun pe 14 iunie moţiune de cenzură având ca obiect principal eşecul guvernului în privinţa PNRR.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că textul moțiunii de cenzură pe care social-democrații urmează să o depună în Parlament pe 14 iunie va fi trimis și celor din AUR, pentru a aduce și aceștia completări.

Deputatul Răzvan Cuc a transmis pe pagina sa un mesaj în care se arată (din nou) foarte nemulțumit de modul în care România este guvernată, spunând și de această dată faptul că acest guvern nu dorește decât falimentarea românilor.

„Vom depune moțiune de cenzură pe 14 iunie! Acest guvern de păcălici trebuie să plece acasă înainte să bage țara în faliment!

Obișnuit cu fuga de răspundere (mai știți când a fugit cu un sfert de oră înainte de votul de învestire ca premier în martie 2020?), premierul-foarfecă a venit în sala de plen pe o ușă lateral, ca să nu dea ochii cu presa. Teoretic, a venit să prezinte PNRR în Parlament. Așa cum am cerut-o de nenumărate ori, așa cum ar fi fost firesc și așa cum i s-a spus și la Bruxelles, când a dat o fugă la Comisia Europeană să mai ceară lămuriri pentru că nu știa să își facă temele.

Practic, azi așteptam o prezentare a unui Plan Național de Redresare și Reziliență. O viziune, un proiect clar, cu cifre și argumente. Premierul nu a prezentat nimic. A bâlbâit niște cuvinte pe care le putem încadra cu multă bunăvoință la capitolul „declarații politice” și ne-a salutat din mers!

În realitate, Florin Cîțu a fugit de prezentare pentru că acest PNRR al „guvernului meu” este, în realitate, un plan de sărăcire a românilor. Nu e un plan de reziliență, de revenire la normalitate după pandemie, ci un plan sinistru de austeritate. O formulă de a aduce FMI în România tot așa cum a venit și Florin Cîțu azi la Parlament, pe o ușă laterală.

PNRR ar fi trebuit să fie calea prin care țara și românii să își revină după dezechilibrele produse de pandemie. Ar fi trebuit cunoscut de toți românii, ar fi trebuit dezbătut în Parlament.

Așa cum ar trebui dezbătute și condiționările asumate de această coaliție în fața Bruxellesului: înghețarea veniturilor românilor, inclusiv a pensiilor, creșterea taxelor, eliminarea stimulentelor fiscale pentru firmele românești și a cotelor reduse de TVA la alimente sau închiderea prematură a producției de energie electrică pe bază de cărbune.

Pentru toate aceste motive, pentru disprețul arătat românilor de această coaliție toxică, PSD va depune moțiune de cenzură pe 14 iunie. Acest guvern, în întregul său, este un eșec!”, a transmis Răzvan Cuc.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate