Pe 13 iunie, ceremonie de comemorare a Zilei Eroilor în Piatra-Neamț

0

Joi, 13 iunie a.c., începând cu ora 12.00, la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial – Cimitirul Eroilor din municipiul Piatra Neamţ, militarii garnizoanei Piatra Neamţ vor organiza ceremonia militară, cu prilejul comemorării ,,Zilei Eroilor”.

          Programul ceremoniei cuprinde salutul Drapelului de Luptă al Batalionului 634 Infanterie ,,Mareşal Józef Piłsudski”, intonarea imnului naţional al României, oficierea serviciului religios, alocuţiuni, depunerea de coroane la Monumentul Eroilor şi se încheie cu defilarea Drapelului de Luptă şi a gărzii de onoare, constituită din militari ai Batalionului 634 Infanterie, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ.

          Conform Legii nr. 48/1995, privind proclamarea Zilei Eroilor şi a Legii nr. 379/2003, privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război, în fiecare an, Ziua Eroilor – sărbătoare naţională a poporului român, este comemorată odată cu sărbătoarea creştină a Înălţării Domnului, la 40 de zile de la Sfintele Paşti (revenindu-se astfel la tradiţia din perioada interbelică), evocând memoria celor căzuţi de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credinţă, libertate, apărarea ţării şi întregirea neamului.

          La ora 12.00, după oficierea Sfintei Liturghii, timp de un minut, clopotele bisericilor vor fi trase în semn de veşnică pomenire, de preţuire şi recunoştinţă pentru eroi.

          Glorie eternă eroilor neamului!

ŞEFUL CERCULUI MILITAR PIATRA NEAMŢ

(şi Ofiţer de informare şi relaţii publice la Batalionul 634 Infanterie „Mareşal Józef Piłsudski”)

Plutonier adjutant principal Vasile VÂNĂU

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate