Pe 1 mai are loc ceremonia de beatificare a Papei Ioan Paul al II-ea

0

1 mai e un motiv in plus de sarbatoare, cel putin pentru comunitatea catolica din Neamt.  In prima duminica dupa Pasti, numita si Duminica Divinei Milostiviri, are loc beatificarea Papei Ioan Paul II-lea. Conform unui comunicat al Arhidiecezei Romano-Catolice din Bucuresti, ”Decretul care autorizează beatificarea şi recunoaşte miracolul a fost semnat de către Papa Benedict al XVI-lea, iar anunţul a fost făcut de către directorul Biroului de Presă al Vaticanului, părintele Federico Lombardi. Miracolul se referă la vindecarea de boala Parkinson a unei călugăriţe franceze, care a avut loc la 3 iunie 2005, după cererea mijlocirea Papei recent trecut la Domnul.

Agentia de presa catolica Zenit a anuntat ca evenimentul va fi filmat cu camere 3D de Sony si Centrul de Televiziune al Vaticanului. Echipamentul este o donatie din partea organizatiei catolice din SUA “Cavalerii lui Columb”. Pregatirile sunt in toi, mai ales ca se asteapta un flux urias de pelerini din intreaga lume (in jur de cateva sute de mii). Este bine de stiut ca participarea la ceremonie este gratuita, desi s-au intalnit situatii in care s-au pus spre vanzare false bilete. Autoritatile au pus la dispozitia Vaticanului aproape 10.000 de politisti, medici, asistenti si voluntari in vederea bunei organizari a celor trei zile de ceremonie. Cei care nu pot ajunge personal la Vatican vor putea urmari ceremonia in direct pe Internet la site-ul http://www.pope2you.net si http://www.facebook.com/vatican.johnpaul2 .

Odata cu incheierea ceremoniei de beatificare de la basilica Sf. Petru din Roma, Papa Ioan Paul II-lea poate fi declarat sfant, cu conditia dovedirii unui al doilea miracol savarsit de acesta.

Anul acesta, pe 2 aprilie, s-au implinit 6 ani de cand Papa Ioan Paul II-lea a trecut la cele vesnice. Ales ca suveran al Vaticanului in 1978, pontificatul Sfantului Parinte a durat 26 de ani. A fost unul dintre cei mai iubiti suverani ai lumii catolice din toate timpurile, avand meritul de a incerca sa aplaneze conflictele dintre marile religii si sa umple golul creat intre lumea ortodoxa si lumea catolica in urma Marii Schisme.

Pentru mai multe informatii despre Papa Ioan Paul II-lea si comunitatea catolica din Neamt puteti citi articolul Sase ani de la moartea Papei Ioan Paul al II-lea – Interviu cu Pr. Enasel Mihai, decan de Piatra Neamt.

Mihaela Iosub

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate