Paul Tablan, fostul șef al Poliției Neamț, executat la ordin politic?

3

Paul Tablan, fostul șef al Poliției Neamț, a fost schimbat pe motive politice. Aceasta este singura ipoteză la care ne putem gândi în lipsa oricărei alte informații despre acuzații sau nereguli găsite la adresa lui.

Totul a început în urmă cu mai bine de un an de zile când deja multă lume vorbea de numele parlamentarului care dorește să îl schimbe pe Tablan cu un alt polițist. S-au încercat întâi metodele clasice, adică scoaterea în spațiul public a tot felul de acuzații la adresa lui Tablan, acuzații care apoi au fost atașate unor plângeri urmate de controale minuțioase. Cu toate controalele care deveniseră exagerate nu i s-a găsit nimic în neregulă lui Tablan ca să poată fi schimbat din funcție, așa că s-a trecut la planul 2. Nu i s-a mai emis certificatul ORNISS, un certificat care se emite periodic și permite polițiștilor accesul la date clasificate. Fără acest certificat, Tablan nu a mai putut rămâne la conducerea Poliției Neamț și a fost scos din funcție. Șeful poliției Neamț a fost dat afară la câteva zile după instalarea Guvernului liberal.

Nimeni nu i-a spus nici măcar lui Tablan motivul pentru care nu i s-a mai eliberat certificatul ORNISS. Nimeni nu știe cu ce a greșit Tablan și de ce nu a mai fost considerat de încredere pentru sistem. E ca și cum am merge să ne schimbăm permisul de conducere la 10 ani și de la poliție cineva ar spune că nu mai avem dreptul să conducem, dar fără să ne dea absolut nicio explicație.

Ne-am gândit inițial că cei care nu au mai eliberat certificatul ORNISS pentru Tablan or fi avut un motiv. O fi făcut Tablan ceva, dar imediat apare întrebarea: Păi dacă a făcut ceva de ce nu a fost sancționat sau dat afară pentru ce a făcut? Dacă șeful poliției a făcut nasoale, atunci să plătească pentru ele și să fie cercetat. Dacă nu a făcut nimic rău, dar a fost dat afară, nu mai rămâne decât varianta execuției la ordin politic.

Nu luăm apărarea lui Paul Tablan. Îl considerăm destul de capabil să se apere singur. Aici nu e vorba de Tablan. E vorba de noi toți. Dacă la Neamț, șeful poliției poate fi dat afară fără să i se spună ce a greșit și fără să fie sancționat în vreun fel, înseamnă că la Neamț poate fi oricine ”executat” la ordin politic sau pe alte filiere. Acesta este lucrul care ar trebui să ne sperie pe toți. Cineva ar trebui să spună nemțenilor cu ce a greșit șeful poliției de nu i s-a mai permis acces la dosare și a fost dat afară din funcție.

Tu știi cu ce a greșit șeful Poliției Neamț de a fost dat afară? Nici măcar el nu știe.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
 1. Liviu Rusu spune

  Ei nu știe!Știe prea bine, doar că ,,de sus” ți se dau variante.Pleci tu și rămâne așa(adică în coadă de pește) sau stai și te cercetăm (și atunci e mai rău).Te cercetăm pentru cumetrii, pentru că nu îți plac ,, ciorditorii”(vezi Mihaela – dragostea mea, ciorditoarea șefă).Și atunci alegi varianta cea mai bună și ,,mergi pe burtă”, eventual faci pe victima.Oare cei cu certificatul ORNISS se joacă chiar așa.Cu siguranță a fost ceva și nu puțin de nu i l-au mai dat.Nu?Prea multe cumetrii oare?Cat despre politic, hai sa o lăsăm mai moale.Nu tine.PNL-ul care i-a făcut vant(a se citi debarcat) nu e vechiul PDL al lui Pinalty?Și e de notorietate relația lui Tablan cu Pinalty, nu?

 2. Codul Penal spune

  Dl.Tablan a fost cel mai corect,legist și profesionist inspector șef al IPJ de după revoluție!
  Faptul că nu a agreat infractorii,inculpații unsi politic în funcții ,evazioniștii și alți penali,a dus la demiterea d-lui ,total abuziva și nelegală!

  1. B spune

   Domnule Robert Iosub, comparația prelungirii permisului de conducere cu prelungirea certificatelor ORNISS e total deplasată. Insultați cititorul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate