Pasteluri și tapiserii semnate de artiștii Costin și Cela Neamțu, expuse la Muzeul de Artă Piatra–Neamț

0

În perioada 27 noiembrie – 15 decembrie 2018, Muzeul de Artă Piatra–Neamț invită iubitorii de artă să viziteze expoziția – TRĂIRI ICONICE – pasteluri și tapiserii semnate de artiștii Costin și Cela Neamțu.

Vernisajul expoziției de artă plastică va avea loc marți, 27 noiembrie, ora 16:30 și va fi prezentată de scriitorii Grigore Ilisei și Emil Nicolae.

 

Pe simezele Muzeului de Artă vor putea fi admirate 24 de lucrări inedite ale artistei Cela Neamțu, din care două tapiserii realizate în tehnica haute-lisse și 22 bluze populare românești în tehnica colaj textil și de asemenea 38 de pasteluri ale artistului Costin Neamțu.

CELA NEAMȚU s-a născut în 1941 în localitatea Piciorul Lupului, județul Iaşi. Între 1960‑1966 a urmat cursurile Institutului „Nicolae Grigorescu” din București, Secția Artă textilă, iar din 1970 este membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România. În anul 1990 devine membru corespondent al E.T.N. (European Textile Network). Tot în 1990 este aleasă membră a I.T.N.E.T. (International Textile Network).

Tapiseriile Celei Neamțu au călătorit în toată lumea la expoziții și saloane de artă în Germania, Rusia, Israel, Turcia, Alaska și la Lausanne în Elveția. În 2006, la Paris, a primit medalia de aur, iar în 2011 a primit premiul „Ion Andreescu” al Academiei Române pentru întreaga operă.

COSTIN NEAMȚU s-a născut în 1939, la Corni-Liteni, județul Suceava. A absolvit Universitatea de Arte Frumoase „Nicolae Grigorescu” din București, secția Pictură monumentală, unde i-a avut profesori pe Simona Vasiliu, Stefan Szony, Costin Ioanid, Ghiță Popescu. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România și a deschis numeroase expoziții in țară și străinătate, cele mai recente fiind cele din 2002, „Europastel”; 2003, „Orbis Pictus Europa”, Cehia; 2004, Expoziția internațională de pastel „Nowy Sacz”, Polonia; 2007, 2005, Iași (Palatul Culturii); 2006, Muzeul de Artă Constanța.

Este menționat în: „Who’s Who” (Lausanne 1994, 1995, 2002); „Arta românească modernă și contemporană”, Vasile Florea, 1992; „Idee și sensibilitate” de Dan Grigorescu, 1991.

  •  Informații furnizate de Silvia Trăistariu, muzeograf în cadrul Muzeului de Artă Piatra-Neamț
aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate