Părintele profesor Viorel Laiu a primit titlul de cetățean de onoare al comunei Crăcăoani

0

Cu ocazia Zilei Comunei Crăcăoani, sărbătorită duminică, 3 septembrie, unul dintre momentele speciale a fost dedicat acordării titlurilor de cetățean de onoare al comunei. Pe scena amplasată lângă primărie, Petre Zamfir, primarul comunei Crăcăoani, i-a înmânat preotului profesor Viorel Laiu titlul de cetățean de onoare, numindu-l fiul al comunei.

În urmă cu câteva zile, Pr. Prof. Viorel Laiu a devenit director adjunct al Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Veniamin Costachi“ de la Mănăstirea Neamţ.

Viorel Laiu s-a născut la 22 februarie 1975 în municipiul Sibiu. A urmat Şcoala Generală nr. 5, Tg. Neamţ în perioada 1981-1989; Liceul Teoretic “Ştefan cel mare”, Tg. Neamţ între 1989-1993; Facultatea de Teologie Ortodoxă “Dumitru Stăniloae” din Iaşi între anii 1993-1997.

În perioada noiembrie 1997-aprilie 1998 a fost dirijorul corului Parohiei „Sf. Apostoli Petru şi Pavel” din New York – SUA.

În perioada 1998-2001 a fost pedagog la Seminarul Teologic Liceal “Sf. Ioan Iacob” din Dorohoi, unde a predat şi Muzică liniară şi Istoria Religiilor.

Începând cu anul şcolar 2001-2002 a fost numit spiritual la Seminarul Teologic Ortodox “Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamţ în 2014 devenind și titular. În anul 2010 a obţinut gradul didactic I la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” – Iaşi, grad echivalat și în preoție.

La 12 august 2001 a fost hirotonit diacon, iar în 15 septembrie 2002 a fost hirotonit preot pe seama paraclisului Seminarului Teologic – Neamţ. Hirotoniile întru diacon şi preot au fost săvârşite de către Preafericitul Daniel, Patriarhul României, pe atunci Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

În ziua de 3 ianuarie 2009 a fost hirotesit iconom stavrofor, distincţie acordată de Preafericitul Daniel, Patriarhul României, pe atunci locţiitor de Mitropolit al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Începând cu data de 1 septembrie 2011, în urma retragerii părintelui Mihai Vizitiu din postul de preot II de la biserica Adormirea Maicii Domnului din Tg. Neamţ, a fost numit în postul II de la această biserică unde funcţionează şi în prezent.

În ziua de 5 august 2015 a primit din partea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei distincţia „Crucea Sfântul Ierarh Dosoftei”.

 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate