Parasca Agape, 45 de ani de activitate plastică/Expoziție de pictură și grafică la Biblioteca Județeană

0

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț, în parteneriat cu Asociația R.A.D.A. din Piatra-Neamț, organizează expoziția de pictură și grafică dedicată Parascăi Agape cu ocazia împlinirii a 45 de ani de activitate plastică. Vernisajul va avea loc luni, 12 octombrie 2020, cu începere de la ora 12:00, în Sala Cupola.

Prezentarea va fi făcută de preotul poet Dorin Ploscaru.

Parasca Agape s-a născut la 21 august 1944 la Botoșani, județul Suceava, în familia Ion Boca. A absolvit Institutul de Arte Plastice București, promoția 1975, la clasa profesorului Ion Sălișteanu. Din 1975 a prezentat pictură și grafică în expozițiile colective și de grup organizate de Filiala Bacău a Uniunii Artiștilor Plastici din România, apoi a activat în cadrul Filialei Neamț, fiind prezentă la majoritatea expozițiilor de grup și județene deschise la Galeriile Arta și Alfa din Piatra-Neamț. A participat la primele două ediții ale Bienalei Naționale de Artă plastic „Lascăr Vorel“ (1976, 1978) și la Festivalul de Artă Plastică „Voronețiana“ din Suceava.

A participat la taberele de creație de la Almaș și Brateș (1982, 1984). Ca membră a Fondului Plastic, a organizat expoziții de design vestimentar la Bicaz și Piatra-Neamț. În perioada 1976-1999 a fost profesoară de desen la școlile numărul 2, 4, și 10 și a condus cercul de pictură-grafică de la Clubul Copiilor Bicaz (1988-1989).

Are lucrări în mai multe colecții particulare din țară și străinătate (SUA și Germania). Figurează în albumul „Un secol de arte frumoase în Bucovina“ de Valentin Ciucă, ediția 2005, și în lucrarea „Arta în Bucovina“ de Emil Satco, ediția 1984.

Vernisajul se va desfășura cu respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitară impuse pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate