Panica poate ucide: Un bărbat a murit stând la o coadă uriașă pentru ulei mai ieftin, în Bulgaria

0

Agenția de presă BULGARIAN NEWS AGENCY a precizat că „Un bărbat a murit în timp ce aștepta la coadă la un mare supermarket din orașul Burgas, la Marea Neagră.” Mai multe surse din presa bulgară au arătat imagini cu oameni care s-au călcat în picioare și îmbrâncit pentru ulei de gătit ieftin în supermarketuri din anumite părți ale țării.

Ministrul Economiei din Bulgaria a vorbit despre prețurile speculative pe piața uleiului de gătit și a spus că prețul de producție este de aproximativ 2-3 leva/l, în timp ce prețul la raft a crescut artificial în unele locuri la 5.8 leva/l.

Piața uleiului de gătit din Bulgaria este liberă, iar prețurile sunt determinate de cerere și ofertă. Cu cât cozile sunt mai mari, cu atât crește speculativ și prețul. Statul poate interveni dacă sunt încălcate regulamentele de concurență.

Potrivit novinite.com, bărbatul care a murit stând la coadă avea aproximativ 77 de ani. Prețul promoțional pe care îl căuta era de 2,99 leva/l pentru o sticlă de ulei de floarea soarelui. Coada avea cam 500-600 de metri lungime. După o lungă așteptare, bărbatul a murit lângă paleții cu ulei de floarea soarelui. La fața locului a sosit o ambulanță care a constatat decesul, urmând ca legiștii să stabilească și cauza morții.

România

La fel ca și în România, autoritățile bulgare au îndemnat mereu la calm, spunând că există materie primă suficientă și nu se justifică vreo creștere de preț: „Există cantități uriașe de ulei de floarea soarelui în Bulgaria. Avem semințe de floarea -soarelui pentru producția de ulei timp de patru ani și jumătate”, a declarat ministrul Economiei bulgar.

În România a fost o situație similară la sfârșitul acestei săptămâni pe fondul unui zvon de scumpire la „15 lei/litru”, însă se pare că apelul făcut de autoritățile din țară au reușit să liniștească populația, la această oră nemaifiind cozi și rafturi golite de ulei. La fel s-a întâmplat și cu blocarea benzinăriilor în România din cauza unei creșteri izolate de preț la combustibil, în Beiuș, de 11.1 lei/litru.

Citiți și: Isteria revine: oamenii se tem acum de zvonul „15 lei/litru de ulei”. Ce spune Guvernul

Coadă în zona Haskovo:

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate