PANICĂ – Agro-Megahoția din Neamț începe să iasă la iveală

4

De peste 10 ani de zile la Neamț se fură milioane din subvențiile pentru agricultură și islazuri. Rețeta a fost una simplă. Șmecherii, în colaborare cu unele primării de comune și cu cei care acordau subvenții, au încasat bani pentru islazuri sau terenuri agricole fictive, care erau numai pe hârtie, ele neexistând și în realitate.

Iată că azi a fost o conferință de presă a celor de la cadastru (click aici) care au anunțat că au terminat cadastrarea completă a primei comune din Neamț, Dobreni. Și în celelalte comune cadastrarea este în faze avansate și începe să iasă la iveală hoția. La Dobreni nu s-au mai regăsit în acte vreo 30 de hectare de islaz, la comuna vecina sunt vreo 100 de hectare lipsă și la fel în aproape tot județul.

Vorbim de mii de hectare de islaz sau agricole, fictive, pe care cineva a încasat subvenții, acele terenuri neexistând sau având cu totul și cu totul alte destinații.

Cei de la cadastru s-au făcut albaștri la față când am ridicat problema și au încercat să ia apărarea bandiților explicând că uneori apar erori de măsurători și alte explicații penibile care ar putea justifica eventual dispariția unui hectar de pe o hartă nu a sute sau mii de hectare.

Doamna prefect Daniela Soroceanu a fost puțin mai transparentă, dar nu foarte mult, recunoscând doar că a identificat situații în care s-a luat subvenție pe islazuri fictive care erau doar pe hârtie.

Varianta scurtă este că a început cadastrarea comunelor din Neamț și se constată în fiecare zi inexistența a zeci de hectare de islaz, terenuri existente cu această destinație numai fictiv, pe hârtie, nu și în realitate. Terenuri fictive pe care mulți șmecheri au luat ani buni subvenții de la stat și nu i-au luat de capul lor, ci în cârdășie cu oameni din primăriile din Neamț și cu funcționari care ar fi trebuit să verifice pe ce dau subvențiile. O întreagă mafie care a fraudat milioane și milioane, iar acum începe să se apropie funia de par.

Presiunile pentru a se trece sub tăcere descoperirea islazurilor fictive sunt foarte mari, dar totul trebuie să iasă la iveală pentru că în timp ce țăranii din Neamț munceau ca robii alții făceau banii din pix.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
4 Comentarii
 1. IACOB spune

  Din acest motiv unii primari de comune evita cadastrarea propusa de guvern, motivand ca nu se prezinta cetatenii pt aceasta problema, nu ca nu-si fac ei datoria , conform HG !
  CETATENII NU CUNOSC ACEST LUCRU, PT CA NU SUNT INFORMATI, NU SE VREA SWA SE STIE, TRENUIE SA MANEVREZE EI , IN CONTINUARE, CUM STIU EI !
  Ar trebui sa se implice mai mult presa si institutiile cu competente in aceasta problema, pt ca daca ramane la latitudinea primarilor , nu se va rezolva mare lucru. NOI SPERAM SA SE DEMAREZE LUCRARILE SI IN COMUNELE UNDE NU S-A MISCAT APROAPE NIMIC, CU EXCEPTIA LOCALITATILOR UNDE AU AVUT INTERESE ,- PERSONALE, FAMILIALE SI DE ALTA NATURA,- ” DOMNII PRIMARI”
  PREFECTURA FACETI CEVA ?

 2. Vacar pe islaz spune

  Cei de la OCPI au uitat sa zică un lucru. La păduri e invers, sunt mult mai puține ha decât în cadastru și evidența Direcției Silvic sau a ocoalelor private. Scriptic sunt păduri și în realitate sunt islazuri. Dar cu mafia forestiere nici macar voi presa nu va puneți. Sau mai ales voi, presa.

 3. mickey999 spune

  Treaba nu-i buna pen’ ca i-ati angajat de la inceput pe Ranger-ii de la „3 Fir Trees”

  Deh….daca ii angajati pe aia doi Texas Rangers Walker si Trivette iaca nu mai disparea islazu’ cu tot cu cornute … 🙂 🙂

 4. Pintilie Liliana spune

  Suntem cel mai slab judet ,ca si dezvoltare,locuri de munca,dar la hoție suntem pe primul loc.Banii ,cu siguranta sunt folosiți prin campanii electorale .Dar ,precum nu intereseaza pe nimeni .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate