[FOTO//VIDEO] Pângărați- EXERCIȚIU „Activitatea personalului didactic și a elevilor din județul Neamț pe timpul și imediat după producerea unui cutremur”

0

Astăzi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț, în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Județului Neamț, a organizat la nivelul unităților de învățământ din județul Neamț, un exercițiu de simulare cutremur.

Scopul propus: să reamintească elevilor regulile de comportare și măsurile de protecție, pe timpul și imediat după producerea unui cutremur.

SCENARIUL EXERCIȚIULUI a fost următorul: În data de 28.02.2019 ora 09:45, în zona VRANCEI s-a produs un cutremur de pământ cu magnitudinea de 7,4 grade pe scara Richter şi o durată de 20 secunde, care s-a manifestat în zona de NE a Moldovei cu intensități de 6,8 – 7,2 pe scara MSK. În județul Neamț, efectele cutremurului au produs avarierea unor clădiri, a rețelelor electrice, de gaze naturale și de telefonie. Exercițiul a început prin introducerea semnalului „ALARMĂ LA DEZASTRE” (5 sunete cu durata de 16 secunde, la intervale de 10 secunde), iar pe parcursul celor 15 minute, personalul didactic, cel auxiliar și elevii au recapitulat regulile de comportare în caz de cutremur. Scenariul a presupus că ora introducerii semnalului de alarmare este ora producerii cutremurului de pământ.

La Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Pângărați, activitatea a fost monitorizată de către voluntarii S.V.S.U. Pângărați, coordonați de către domnul Moroșanu Constantin, șef S.V.S.U.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate