Pacienți de COVID care se plâng că nu a trecut doctorul de mai bine de o zi sa-i vadă

0

Situația la Spitalul din Piatra-Neamț este dramatică și este menținută așa de către autorități parcă intenționat, pentru a da naștere subiectelor de scandal cu care să fie atacat administratorul spitalului sau consiliul județean condus de un social democrat.


Pacienții de COVID din Neamț ar fi trebui să meargă la noul spital de la Lețcani dar acesta este ținut închis de către autoritățile liberale deși la orice oră prefectul din Iași ar putea convoca un comitet pentru situații de urgență și ar putea da ordin să se deschidă, chiar dacă nu are anumite hârtii de la Mediu sau de la ISU.

În tot acest context politic cele două partide, PNL și PSD, se bat exact când ar fi trebuit să se ajungă la un consens. La redacție primim din ce în ce mai multe telefoane în care pacienți sau aparținători se plâng că la unele persoane internate cu COVID în spitalul din Piatra-Neamț nu a mai venit medicul să-i vadă de 1-2 zile.

Am verificat aceste situații și din păcate unele se confirmă. Sufocați cu sute de pacienți pe care nu-i pot transfera la Lețcani, medicii infecționiști de la spitalul din Piatra-Neamț nu mai fac față. Spitalul Județean are doar 4 medici infecționiști dintre care unul este pensionar, adică există un singur medic infecționist pe tură. Acesta este obligat să evalueze zecile de cazuri care sosesc pe bandă rulantă și ar trebui, teoretic, să facă vizite și celor 380 de pacienți deja internați. Orice om cu o fărâmă de judecată poate înțelege faptul că acest lucru nu este realizabil. Astfel, medicul infecționist care e de tură este suprasolicitat și nevoit să prioritizeze pacienții în funcție de urgențe.

Din păcate nu se poate face mai nimic. S-a stabilit la nivelul spitalului ca pacienții COVID să fie văzuți și de către alți medici specialiști (indiferent de specializare) iar conducerea spitalului face tot ce se poate pentru a se gestiona cât de cât situația. Medicii infecționiști categoric nu mai fac față deși muncesc la foc continuu.

Dacă autoritățile liberale nu au de gând să pună punct circului acestuia politic cu ”m**e PSD” și ”baronul ARSENE e de vină” și nu deschid spitalul de la Lețcani, situația dramatică în care se află spitalul din Piatra-Neamț se va transforma într-una imposibil de gestionat.

Iosub Robert

dolinex

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate