Pacienți care zac cu orele în frig, până când sunt băgați în seamă

5

În ultima perioadă am primit nenumărate sesizări de la aparținători sau pacienți care au ajuns la spitalul din Roman cu diverse afecțiuni. Amintim că din cauza faptului că spitalul din Piatra-Neamț este unitate medicală suport COVID-19, persoanele cu alte afecțiuni sunt trimise la Roman.

Una dintre aceste sesizări se referă la un om care a fost adus după un accident de căruță și lăsat în zona UPU a spitalului din Roman, unde temperatura medie ar fi fost de 10 grade.

Din ce ne-a transmis persoana care ne-a sesizat acest caz, accidentatul a stat acolo dezbrăcat ore întregi, doar cu o pătură pe el, până când l-a băgat cineva în seamă.

Toată lumea știe că sistemul de sănătate din Neamț este depășit. Toată lumea înțelege că medicii de la Roman sunt suprasolicitați. Toată lumea înțelege situația în care ne aflăm. Ce nu putem pricepe este de ce personalul medical nu spune „suntem depășiți, avem nevoie de ajutor” ca să se detașeze acolo cadre medicale. De ce nu spune nimeni „e frig, ușile nu mai merg automat, avem nevoie de …”.

Așadar, vina pentru toate aceste scene din spitalele din Neamț aparține personalului medical. Nu am văzut până acum ca un manager de spital sau un medic să ceară public sprijin și să nu îl primească de la autorități, ONG-uri sau firme din Neamț.

Bărbatul din imagine, victimă a unui accident, nu avea pe nimeni cu el. Ce a pățit acest om ar putea păți oricând orice persoană dragă nouă.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
5 Comentarii
 1. Tata spune

  Ce înseamnă ore întregi, doar o poză, în care omul se vede că este învelit, poate a stat 2 minute, de unde reiese că a stat ore întregi???

 2. Un angajat al spitalului Roman spune

  Nu vrea conducerea PNL-istă a spitalului să recunoască că personalul medical este depășit!!

 3. Silvia spune

  Corect scris. Recent am nascut la Roman si era sa plec acasa cu un copil mort. Am nascut natural si aveam dureri crancene din cauza ca am avut probleme cu dilatatia. Bebelusul vroia sa iasa si mi-a provocat ruptura uterina. Norocul meu a fost ca am enervat suficient de tare o asistenta care mi-a zis: ,, te vaiti degeaba ca nu rezisti la durere” ,, cand nasti trebuie sa poti rupe fiara cu burta” ( exact asa s-a exprimat). Si pentru ca plangeam si urlam dupa 2 ore( aveam 18 ore de cand aveam dureri) m-a trimis la etaj ca ,, ea isi face datoria”. Ajunsa sus , m-a ajutat doctorita cu ruperea apei si perfuzia pentru dilatatie si in 7 minute deja bebe era in expulzie. Asa, pe scurt n-aveam bec la baie, apa era calduta( n-au putut sa ii faca baie bebelusului), si unele asistente erau extrem de nesimtite. Oricine ma intreaba de spitalul din Roman le zic ca : daca exista iad pe pamant, acolo e.

 4. paul spune

  Este timpul ca spitalul sa-si recapete statul de spital judetean, fara suport covid .Se pot gasi conditii pt.a interna ‘covizi”cazurile usoare si medii,in cladirile „anexe”,spitalul vechi,infectioase,pediatrie,spitalul Roznov, la domiciliu,cele grave la spital pe un etaj sau doua.Se poate studia aceasta posibilitate,imi spun o parere,nu dau cu parul!

 5. Nemtean spune

  Asa a fost mereu în spitalele din Moldova, indiferenta și bătaie de joc!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate