Ornitorincul politic

0

Ornitorincul politic este un mamifer, reprezentant al familiei Ornithorhy-politico-chidae a ordinului Monotremata-comunista, în a cărui alcătuire anatomică găsim o neobișnuită îmbinare de caractere, unele  moștenite de la strămoșii comunisti, altele amintind de securisti.ornitorincul politic
Clasa Mamiferelor politice, cunoscută ca fiind grupa ai cărei reprezentanți sunt cei mai evoluați, are două caractere esențiale: prezența glandelor mamare de unde sug copii de bani gata , inculti si prostanaci  și acoperirea corpului cu costume de cele mai multe ori dotate cu cravata .
Originea ornitorincilor politici este încă obscură, fosilele semnificative lipsind sau fiind foarte bine ascunsa in batranei de treaba . Ceea ce se cunoaște cu siguranță este evoluarea lor dintr-un grup de securiso-comunisti in urma cu aproximativ 20  de ani, în perioada post ceausista, cand au apărut aceste ființe .
Monotremele politice fac legătura, din punct de vedere evolutiv, între comunisti, securisti, și alte mamifere. Acest lucru e dovedit de următoarele caracteristici:
– depun ouă in diverse institutii ale statului  iar puii ieșiți din ouă sunt hrăniți cu contracte si licitatii  .
– deși sunt animale cu sânge cald, temperatura interioara  variază în funcție de cea a mediului extern, astfel daca se afla in vizita la un spital sau la un orfelinat impreuna cu presa vor avea un comportament aferent unui suflet cald iar cand va fi vorba sa fure din banii copiilor sau a bolnavilor vor da dovada de mult sange rece .
– creierul lor diferă mult de cel uman, însă e mai primitiv , lipsind legăturile nervoase dintre cele două emisfere cerebrale si instinctul de moralitate .
Ornitorincul politic are o lungime de 1,50-2 .00 m și o masă  corespunzatoare cantitatii de ceafa de porc si de mici ingurgitati . Are o blană cafenie  (deasă și moale la sub-brat, însă perii sunt mai lânoși pe abdomen și mai duri pe spate), formată din două straturi, care îl ajută să mențină o temperatură constantă a corpului. Coada este turtită dorso-ventral , adaptare la scaunul de limuzina , iar capul prezintă prelungirea cunoscută sub numele de „cioc de rață” sau „moaca de ciocoi” . Ciocul ornitorincului politic este flexibil si are peste 700 000 de receptori tactili și electrici, care îl ajută la orientare in mediul politic unde este nevoit sa gaseasca anumite funduri ce trebuiesc pupate intensiv .
Ornitorincul politic nu are ureche externă pentru problemele societatii , însă are un auz foarte fin folosit in rapoartele pe care le face catre anumite servicii sau catre superiori. Prezintă niște pliuri tegumentare care îi protejează ochii și urechile de tot ce fura rudele si prietenii sai . Detectează banii bugetari  cu botul lui sensibil si de asemenea are o acuitate vizuală foarte ridicată cand este vorba de tinere ce trebuie angajate pe anumite functii .
Masculii se apără cu spinii otrăvitori dim presa slugarnica . Modul său de nutriție este omnivor, scormonind conturile institutiilor bugetare  sau ale firmelor aflate in subordinea acestora  cu „ciocul” în căutarea contractelor , licitatiilor, a mitei și a parandaratului.
Ornitorincul politic se deplasează cu ușurință în apă, folosind skijeturi si pe uscat cu limuzine de regula marca Mercedes .
Reproducerea are loc după o scurtă perioadă de hibernare si dureaza sub 5 minute . După împerechere, partenerii se mai joacă un timp împreună, apoi se despart, masculul revenind la viața solitară din familia oficiala .
Când ouăle trebuie depuse, femela ornitorincului politic ridica o vila de 15-20 m inaltime in spatele careia sapa o groapa pentru piscina .  În această izolare are loc depunerea a 1-2 ouă iar incubația durează 7-9 luni, femela păstrând ouăle in abdomenul ei. Ieșirea puilor din ouă este asigurată de un ginecolog , care apoi este avansat.
Înainte de sosirea coloniștilor europeni, ornitorincul politic  nu avea decât puțini dușmani naturali, iar supraviețuirea sa nu era în pericol. Însă acest lucru s-a schimbat după 1989, când descoperirea libertatii a sporit considerabil inteligenta populatiei . Vânat intens pentru averea sa, ornitorincul politic a avut de suferit și datorită înmulțirii necontrolate a celorlalte specii de politicieni , care le distrugeau cuiburile si afacerile . Abia după cel de-al doilea mandat prezidential, cercetatorii de la DNA  au sesizat interesul imens pe care-l prezintă fauna lor, ajungandu-se ca  in zilele noastre , prinderea sau vanarea  ornitorincului politic sa fie interzisa  .

În România, la Parlament si Senat , pot fi admirate  exemplare vii de ornitorinci politici iar cateva exemplare mai batrane supravietuiesc in mod miraculos si in Neamt pe la Consiliul Judetean sau in alte structuri deconcentrate .
Etimologia cuvântului „monotrem” politic  provine de la prezența unui singur orificiu, comun pentru căile urinare, genitale și digestive, care se deschid toate în cloacă iar „sufixarea” cu functia politica desi pare un pleonasm este acceptata gramatical cel putin de autorul prezentului articol .

Iosub Robert

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate