Ordine şi siguranţa publică

0

În perioada 12 – 13 august, în municipiul Piatra Neamţ, au acţionat 170 de poliţisti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră si investigaţii criminale, pentru prevenirea si descurajarea faptelor de natură penală sau contravenţională si asigurarea climatului de ordine si siguranţă publică. În cadrul acţiunilor si controalelor efectuate au fost legitimate peste 450 de persoane, fiind avertizate 116 dintre acestea. Au fost aplanate 17 stări conflictuale, 12 persoane fiind conduse la sediul poliţiei pentru verificări.
Au fost aplicate 45 de sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii si linistii publice si 12 sancţiuni la Legea nr. 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Pe linie de poliţie rutieră, au fost aplicate 212 sancţiuni contravenţionale, 31 de conducători auto au rămas fără permis de conducere si au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.
Exemplu : Poliţistii Biroului Investigaţii Criminale Piatra Neamţ i-au depistat si condus la sediul poliţiei pentru cercetări pe D. Cristinel, de 39 de ani, din Piatra Neamţ si O. Eugen, de 22 de ani, din orasul Drăgănesti, judeţul Olt, fără forme legale în Piatra Neamţ, suspecţi de comiterea infracţiunii de furt calificat, faptă înregistrată în noaptea de 26/27 iulie a.c. Cei doi au pătruns în locuinţa unei persoane din Piatra Neamţ si au sustras bunuri în valoare de 7.200 de lei. Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 70%.

I.P.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate