Operatorii economici și asociațiile de proprietari trebuie să curețe zăpada și gheața de pe trotuare

0

În această perioadă, polițiștii locali le reamintesc pietrenilor că potrivit reglementărilor în vigoare, atât operatorii economici, persoanele fizice și juridice, cât și asociațiile de proprietari trebuie să îndepărteze zăpada și gheața pentru a permite accesul în siguranță, de pe trotuarele din dreptul imobilelor, incintelor pe care le dețin sau în care își desfășoară activitatea și de pe locurile de parcare pe care le folosesc.

„Zăpada și gheața rezultate prin curățare se depozitează la o distanță de 30 de cm de bordura carosabilului pe trotuar. În imobilele unde funcționează societăți comerciale obligațiile le revin acestora. Nu se admite aruncarea zăpezii din curți pe străzi și trotuare. Țurțurii de la streașină se vor îndepărta în condiții de siguranță (art. 1, lit. ”n”, H.C.L. 228/2021).

Mizăm pe o comunitate activă și în acest sezon, ca astfel, să avem o iarnă cu cât mai puține incidente!”, a transmis Poliția Locală.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate