Omul zilei: Primarul de Borlești a salvat trei cățeluși abandonați

40

Primarul comunei Borlești, Vali Puică, este un edil care a înțeles care sunt prioritățile comunității. Este renumit pentru investițiile în educație, pentru creșterea nivelului de trai în comună și nu în ultimul rând este conștient că problema animalelor fără stăpân trebuie și poate fi rezolvată prin campanii de sterilizări și adopții.

În anul 2017 în comuna Borlești a avut loc o amplă campanie de sterilizări ale animalelor, iar astăzi Vali Puică a fost un exemplu pentru primarii din Neamț, dar și pentru orice cetățean.

Trei cățelușe abandonate, preluate de hingheri și duse în adăpostul din Piatra-Neamț au fost adoptate și salvate de primarul comunei Borlești. Cu implicarea voluntarilor de la Comunitatea Iubitorilor de Animale din Neamț, cele trei cățelușe au fost scoase din adăpost și încredințate primarului Puică. Acestea vor beneficia de tratamente veterinare și vor avea o viață frumoasă în noua familie.

„Când omul este supărat, Dumnezeu îi scoate în cale un câine, spune o vorbă… Dar oare când un câine este supărat, abandonat, îi apare și lui un OM? Oameni buni, ADOPTAȚI! Astăzi am salvat încă trei cățeluși. Mulțumesc celor ce s-au implicat. Salvați o viață de animăluț. Pot trăi din „firimiturile” noastre. Nu îi lăsați pradă eutanasierii, iar cei care deja îi aveti, sterilizați-i dacă nu puteți avea grijă de puișori. E una din prioritățile și îndatoririle noastre de OM.”, este mesajul proaspătului „tătic” de „negrese”, cum au fost numite cățelușele de voluntarii implicați în salvarea lor.

 

40 Comentarii
 1. Mota spune

  Brovo domnule primar dacă ar fi și primarul din Tg-jiu ca dumneavoastră am trai mult mai bine,însă el trimite poliția cu henghirî să ia animalutele să le omoare,au fost cazuri când le omorau în fața copiilor când era Dmn Carciumaru,acum este altcineva sper să nu mai văd sânge de animale din comanda primarului.Respect

 2. Micu spune

  Felicitari domnule primar!Ce urmeaza in mandatul dumneavoastra de succes?

 3. Riitta Koivisto spune

  Felicitarii! Respect! He is a Man and Human that other mayors of Romania should take example of (instead of corruption in public shelters and horrible treatment of strays!)!

 4. Catalina Elena spune

  Și cine e de vină pentru copii abandonați, primarul sau acei care îi arunca la fel ca pe căței?

 5. Geladin Mihaela spune

  Copii sa fie supravegheați de părinți ..stimata d-na!!!!

 6. Camelia Ganga spune

  Domnul Vali Puica ,chiar a reusit sa uimeasca lumea … Ma asteptam sa fie ca toti ceilalti ,sa fure,sa si faca case,masini ,la copii,nepoti ,cumetri etc. Dar spre uimirea noastra a facut multe pentru comuna lui. Un mic search si ve ti afla ca el chiar merita laudat in comparatie cu ceilalti. Ex Roznov,Savinesti,Piatra Neamt,etc ….

 7. Iacob Amelitta spune

  Sunt altii care salveaza cu zecile …si baiatul meu a salvat 4 pui si nu l-a dat nimeni la ziar si pe fb.

  1. Ligia melniciuc spune

   Felicitari băiatului dv,doamna! Inseamna ca l-ati crescut frumos.
   Primarul acesta a fost evidențiat,pt ca,spre deosebire de majoritatea primarilor,adeptă a eutanasierii,nu a salvării animalelor,OMUL acesta este adeptul salvării animalelor. Spre deosebire de cei multi Primari care,intr-o legislatura,se îmbogățesc cat alții in cinci vieti,Primarul acesta a fost benefic pt cei care l-au ales. Pe mine sau pe dv nu ne vede nimeni cand zâmbind,dar,daca intr-o ceata de oameni rai si incruntati vezi un om care Zâmbește,il remarci imediat. Ati inteles,doamna? Inca o data,felicitari băiatului dv pt sufletul lui bun si felicitari dv,pt ati știut sa il educați!

 8. eu spune

  ma bucur ca sunt si astfel de oameni,e un exemplu pentru ceilalti primari frumosi catei sper sa fie fericiti multa vreme impreuna

 9. RODICA MITER spune

  FELICITĂRI !!! Romania schimbați atitudinea , adoptați un suflet nevinovat ,……. implicați-vă cu toții , sterilizati ,… faceti munca voluntara la adaposturi sa vedeți tristețea ce cuprinde acolo . Alpicati legile de sterilizare si pedepsiti crima si abandonul acelor suflete nevinovate Civilizați-vă ,….!!!!!!!!!

 10. Olga Lazar spune

  Brao om bun pe care rar ai gassesti.

 11. Ichim Elena spune

  Exemplu de asa Da.

 12. Mariana Si Claudiu Amariei spune

  Ai luat un copil? Sau măcar ai încercat sa iei?! Ai hrănit vreun copil… Sau ai ajutat măcar vreodată unul? De vorbit și de aruncat cu piatra e foarte ușor. E ușor sa spui… Ia un copil… Știi câte piedici îți pune statul când vrei sa adopți un copil? Am adoptat căței.. Și vreau sa adopt un copil. Când termin procesul…stam de vorba. Pana atunci.. Da tu un exemplu de un lucru făcut pt comunitate…

 13. Maria Ghiurca spune

  Nu omul zilei oamenii zilelor in care trăim.Mediiocritatea pe primul loc!!

 14. Maria spune

  Suntem mulți care salvăm animale: căței,pisici, dar nu facem publicitate. Nu înțeleg ce e este așa de important că un primar a salvat niște cățeluși.

  1. didina spune

   pentru ca este PRIMAR! adica acel om care intr-o fractiune de secunda poate semna moartea tuturor animalelor fara stapan de pe raza comunei. Sau prin astfel de gesturi poate fi exemplu pentru concetateni si astfel sa contribuie la rezolvarea problemei lor.

 15. Văruca Ursu spune

  Nu ma deranjează !
  Da de ce nu a luat macar un copil sau sa ajute un bătrân ,!

 16. Bety spune

  Așa…DA …Primar …

 17. Catalina Elena spune

  Cine sa muste copiii,doamna??? Cateiii au stapan,poate nu ati citit bine….

 18. Catalina Elena spune

  Cu ce va deranjeaza ca a adoptat 3 catei????

 19. Raluca Isabela spune

  Romanul e nemultumit mereu: daca face cineva ceva- de ce face?; daca nu face, iar nu e bine; daca ajuta animale- de ce nu ajuta copii? daca ajuta copii- de ce nu ajuta batrani …si asa mai departe!!!! Mai bine ati lua exemplu din orice fapta buna, daca nu puteti face si voi macar nu comentati aiurea! Tin sa precizez ca nu il cunosc pe acest om dar am vazut ca a aparut in presa si cu alte fapte bune. Oricum….vorbim de puterea exemplului. Asa m-am suparat ca as scrie mai multe….oricum se vor gasi unii sa comenteze!

 20. BADOI DANIEL spune

  RESPECT !!!

 21. BADOI DANIEL spune

  Respect maxim !!!

 22. Oancea Alexandru spune

  Respect maxim pentru acest OM! Din pacate, din ce in ce mai putini oameni cu suflet.

 23. Dragoi Mary spune

  Domnule primar, pe zi ce trece îmi câștigi încrederea și respectul tot mai mult. Felicitări!

  1. Adrian spune

   Ce bine ar fi ca toti primarii sa i ia exemplu.

 24. Ana Maria spune

  Asta inseamna sa fii OM !!!! Felicitari!!!

 25. Mihail Ignat spune

  Felicitari !!!!!!

 26. Ion spune

  Bravo.domnul sa dea sanatate.

 27. Iosif Cadar spune

  Daaa a făcut o minune

 28. Ioan Tepes spune

  Mare minune,

 29. Eftimescu Constantin spune

  Cinste lui!!!!!! Cinste salvatorului!!!!

 30. Silvia Roman spune

  Om cu suflet !

 31. Di Ana spune

  Inainte de a critica, ar fi fost bine sa fi vazut esenta! Articolul a fost scris, nu ca sa-l ridice in slava pe Primar, ci doar pentru a fi un exemplu de urmat si pentru altii, fie ei persoane publice sau nu! Si in plus, multe fapte bune, chiar ale unor anonimi, au fost subiect de articol in acest ziar! Doar ca nu le-ati remarcat tocmai din cauza faptului ca eroii au fost niste anonimi!

 32. Mary Acsinia spune

  Cinste..

 33. Mihai spune

  Bravo lui. Noi nu o cunoastem prea bine pe doamna Lidia dar cu siguranta dumneaei a adus si dragostea pentru animale in comuna noastră. Si nu numai. A facut si face mult bine oamenilor incepand de la hrana pana la banul din buzunar. Bravo ei. Si bravo domnului primar. Sa trăiască.

 34. Piciu Torok spune

  Respect

 35. Mihai Dorel Tiganescu spune

  Nu este nici un batran sau copil necajiti si saraci pe la dumneavroastra,felicitari!

  1. Catalina Elena spune

   Pai daca sunteti o persoana cu suflet,de ce nu ii ajutati dvs????Poate nu stiati,dar impreuna cu dl primar,ne ocupam si de cazuri caritabile,fara sa fie dat la ziar…aici a fost o imprejurare,pe care nu a cerut.o dumnealui…cu tot respectul….iar impreuna cu primarul mai avem in plan multe proiecte…

 36. Cracana Lucian Gelu spune

  I-a luat fața lui Pitic

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate