Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
marți 18 iunie 2019
  • :
  • :

Omagiu adus în fața circului Globus din capitală animalelor care au pierit în incendiul de astăzi

 

circ

MANIFEST (click aici pentru a vedea evenimentul pe facebook):

„Asa cum mulți ați aflat deja, 11 animale și-au găsit sfârșitul astăzi într-un incediu izbucnit la circul Globus din capitală.
Întrebările care ne vin pe buze sunt:
Cum de nu au avut un plan de urgență pentru astfel de situații?
Cum de nu exista un medic veterinar care să tranchilizeze animalele carnivore ca să poată fi scoase de urgență? Cum în secolul 21 pompierii să se mai confrunte cu apa înghețată în terminalele de alimentare?
Am militat deseori pentru interzicerea exploatării animalelor sălbatice în circuri. Există un proiect de modificare de lege care să reglementeze acest aspect, însă parlamentarii au rămas, ca de obicei, indiferenți la suferința animalelor.
În țarile civilizate exploatarea animalelor sălbatice la circ este istorie. Până când rămânem un popor înapoiat, barbar, care se amuză pe tortura acestor animale?

Din declarațiile angajaților circului se pare că aceste animale erau “pensionate”, și nu se mai lucra cu ele. De ce nu au fost relocate în sanctuare? De ce au fost aruncate într-o clădire veche, dezafectată în care să-și găsească sfîrșitul arse? După atâția ani de exploatare, nimeni nu a făcut un minim de efort pentru ele.
Haideți să cerem să intrăm în lumea civilizată! Haideți să cerem încetarea exploatării animalelor sălbatice la circ! Locul animalelor sălbatice nu este în captivitate, ci în libertate. Ideea că încă există locuri unde exploatăm suferința animalelor în scopuri de distracție n-ar mai trebui să fie acceptabilă pentru nimeni.
Abia când vom învăța să tratăm animalele din jurul nostru cu respect vom putea spune că am făcut pași spre o societate civilizată.
Pentru a aduce un omagiu animalelor care și-au găsit cumplitul sfârșit astăzi, 12 ianuarie, și să căutăm răspuns la întrebările noastre, ne vom strânge în fața circului Globus din București. Puteți aduce lumânări și afișe cu mesajele voastre. Ora 18:00.
4 comentarii la “Omagiu adus în fața circului Globus din capitală animalelor care au pierit în incendiul de astăzi

  1. ada

    DA ,STOP CIRCULUI CU ANIMALE.!!!!! CIRCUL SA SE DESFASOARE DOAR CU CLOVNI,CU ACROBATI,,,,,LOCUL ANIMALELOR NU ESTE IN CUSTI,IN ARENA,BATUTI,MALTRATATI,CHINUITI,,,,,,EI TREBUIE SA TRAIASCA IN MEDIUL LOR NATURAL,IN PADURI SAU PE LANGA CASA OMULUI CAND ESTE VORBA DE CAI,CATEI,PISICI ETC.

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *