Oferta de agrement pentru sezonul cald in judetul Neamt – cateva destinatii

0

Daca sunteti nemtean sau turist in zona Neamtului si simtiti nevoia de o pauza de relaxare va recomandam sa profitati de ofertele puse la dispozitie de municipiul Piatra Neamt si imprejurimile nemtene.

Nu trebuie sa ratati o plimbare cu Telegondola care va poate oferi o vedere panoramica a orasului Piatra Neamt. Statia de baza este in fata Garii din Piatra Neamt, iar punctul de varf se afla pe Muntele Cozla, la 632 m altitudine. Desi Muntele Cozla este destinatia preferata a turistilor din sezonul rece datorata partiei de schi, o plimbare cu telegondola va poate oferi un prilej de a va detasa de cotidian si de a realiza fotografii spectaculoase.

De asemenea, va puteti relaxa in Complexul Turistic de Agrement din Piatra Neamt (Strand), unde, daca sunteti turisti si sunteti amatori de senzatii rustice, va puteti caza la casutele din complex. Complexul dispune de bazin olimpic, bazin pentru copii, la standarde europene, cabinet medical, terenuri pentru practicarea diverselor sporturi: tenis, fotbal, baschet, volei, handball, pista pentru role, terase, spatii de joaca pentru copii, parcare etc..

Pentru amatorii de calarie, baza hipica “Virgil Barbuceanu” din Piatra Neamt, in vecinatatea Strandului, este locul ideal. Aici, turistii au ocazia de a invata tainele sportului ecvestru prin cursurile Scolii de Echitatie, dar si de a realiza plimbari cu trasura si a practica turismul Calare pe trasee marcate din zona Batca Doamnei, contracost.

 

Complexul de Agrement “Rechinul” din comuna Costisa, lacul Balta Porcului din vecinatatea satului Agarcia, lacul Budesti din comuna Faurei, lacul Complex Danaila din Roman, lacul Ferma Caritas din comuna Sabaoani, lacul Izvorul Muntelui de la poalele Muntelui Ceahlau,   lacul Zimbraria din comuna Vanatori Neamt, iazul Unghi din comuna Dragomiresti sunt doar cateva din locurile frecventate de amatorii de pescuit sportiv.

Lacul Izvorul Muntelui mai ofera, dincolo de pescuit, si posibilitatea plimbarilor cu barci, salupe, hidrobiciclete sau mini-croaziere.

Pentru amatorii de drumetii, exista 28 de rezervatii naturale, dintre care va recomandam traseele omologate din Parcul National Ceahlau, Parcul Natural Vanatori Neamt, Parcul National Cheile Bicazului-Hasmas, Rezervatia Naturala Cheile Sugaului- Munticelu. O experienţă frumoasă pentru turiştii ajunşi în Neamţ este drumeţia spre ruinele cetăţii dacice Bâtca Doamnei. De pe culmea muntelui pot fi admirate oraşul, lacul de acumulare Bâtca Doamnei, mănăstirea Bistriţa şi lanţul montan care împrejmuieşte urbea nemţeană. Este cel mai vechi monument istoric din oraşul Piatra-Neamţ peste care au trecut mii de ani.

Complexul turistic Troian, una dintre cele mai vechi unitati turistice din Piatra Neamt va astepta intr-un cadru pitoresc cu mancaruri traditionale de exceptie si conditii de cazare dintre cele mai bune.Amplasamentul complexului touristic Troian face din acesta un punct de plecare catre traseele turistice din judetul Neamt: Masivul Ceahlau, Cheile Bicazului, Borsec sau manastirile Bistruta, Pangarati, Agapia, Secu, Varatec, Sihastria, Sihla, Horaita si multe alte obiective.

Acestea sunt doar cateva dintre destinatiile turistice din zona Neamtului. Pentru informatii suplimentare va recomandam:

www.turism-neamt.info

www.viziteazaneamt.ro

www.descopera-judetul-neamt.ro

Emilian Zaharia

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate