Oda bucuriei europene, la Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu”

0

Biblioteca Judeţeană sărbătoreşte, ca în fiecare an, Ziua Europei. Astfel, luni, 9 Mai, de Ziua Europei, Centrul de Informare Comunitară (Locală şi Europeană) din cadrul bibliotecii organizează  de la ora 11.00, în Sala „Teatrul de Joacă”, o dezbatere ce îşi propune să abordeze cele mai importante teme pe care se concentrează actualmente atenţia forurilor europene.Va aveal loc si un miniconcert aniversar susţinut de elevi din cadrul Liceului de Artă „Victor Brauner”. Nu va lipsi binecunoscutul imn al Uniunii Europene – „Oda bucuriei” de Ludwig van Beethoven.


Inspectoratul de Poliţie al Judeţului, ca instituţie ce îşi asumă parte din priorităţile aflate pe agenda Comisiei Europene, va prezenta rezultatele Proiectului „Prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor”, în cadrul căruia 30 de elevi din liceele nemţene au fost formaţi ca voluntari.
La rândul lor, specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” vor împărtăşi participanţilor la întâlnire aspecte privind bogata şi deosebit de incitanta lor conlucrare cu grupurile de voluntari pregătite să facă faţă celor mai diverse situaţii de urgenţă.
Invitaţi la această manifestare, reprezentanţii Administraţie Publice Locale, ai Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Neamţ, ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CEPECA) Neamţ, ai Inspectoratului Şcolar, ai Universităţii „Petre Andrei” Iaşi şi ai Consiliului Judeţean al Elevilor vor împărtăşi, de asemenea, impresii din experienţele lor cu valenţe europene.
Apoi, de la ora 13.00, elevi din cadrul Colegiului Naţional de Informatică Piatra-Neamţ, vor face o călătorie în timp, parcurgând etapele pe care proiectul european le-a parcurs de mai bine de 60 de ani, evidenţiind valorile şi normele care au consolidat Europa, făcând din ea o comunitate politică, economică şi socială.

Mai multe informatii pe : www.bibgtkneamt.ro

Stiri Neamt


whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate