Obreja: „Școlile sunt mai pregătite ca niciodată”. Draftul ordinului comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății

0

Astăzi, la Inspectoratul Școlar Județean Neamț s-a desfășurat videoconferința organizată de Ministerul Educației, cu inspectorii școlari generali din țară, videoconferință la care presa locală a fost invitată.

Videoconferința poate fi urmărită mai jos:

Noi am primit încă din cursul dimineții, cred că de la ora 7.00 draftul ordinului comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, apărut și în spațiul public.

Domnul ministru dorește să fie un document mai restrâns ca dimensiuni, cu lucruri clare și care să poată fi aplicate și respectate în școli. Vom vedea care va fi forma lui finală, mai ales că unii inspectori generali din țară au veni și cu unele propuneri. Aici mă refer la acea rată de incidență care să se aplice unitar – până la 1.5 – scenariu verde, 1,5 – 3 scenariu galben și peste 3 scenariu roșu. (vezi aici rata de infectare de astăzi)

Noi am primit de la DSP rata de incidență la nivelul fiecărei localități. Pe ce este astăzi, o singură localitate are peste 3, restul sunt în scenariu galben sau verde. Vom vedea care va fi forma finală și vom dispune și noi măsurile necesare. Dacă apare ordinul final astăzi, mâine vom avea o ședință cu toți directorii. Ne dorim să acționăm unitar la nivelul județului.”, a transmis inspectorul școlar general al județului Neamț, Mihai Obreja.

Draftul ordinului poate fi citit aici – click.

Până atunci școlile se pregătesc. Portul măștii va fi obligatoriu în fiecare unitate școlară de elevi și profesori. E posibil să existe copii care au anumite documente medicale și va trebui să le asigurăm accesul la educație. Acele adeverințe medicale înaintate școlilor în primul semestru rămân valabile, vor fi acceptate și documentele în format electronic, pentru a simplifica lucrurile. Același lucru e valabil și pentru profesori.

O altă măsură vizează dezinfecția spațiilor școlare: culoare, curți, săli de clasă. Toate școlile în acest moment au suficiente stocuri de măști și dezinfectanți pentru suprafețe, pentru mâini, dispensere. Aceste măști sunt în școală și când un copil ajunge fără mască, școala trebuie să îi asigure mască. Sunt stocuri suficiente și am avut în vedere în special comunitățile locale sau anumite UAT-uri care nu au resurse necesare și am mers cu mai multe materiale spre școlile respective.

Am învățat din experiența anului trecut și școlile sunt mai pregătite ca niciodată. Nu putem însă neglija nici componenta de învățământ online. Am distribuit acele tablete în școli pentru a asigura acest lucru, dar și laptopuri, camere web, care vor fi instalate în sălile de curs.

Aproximativ 40% din personalul din școli s-a înscris la vaccinare și aproximativ 400 de persoane s-au vaccinat deja.”, a mai precizat Mihai Obreja.

document-2021-02-4-24582661-0-draft-ordin-comun-masuri-final-ora-6-00

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate