Oameni frumoși, mereu în sprijinul Asociației „Născută Înger”

0

„Dacă majoritatea obișnuim să aruncam cu noroi chiar și acolo unde nu e cazul, doar să fim în ,,trend”, aici în DAS întotdeauna găsești ușa deschisă! Pentru oricine, nu contează cine ești, cum miroși, ce statut ai.

În asistența socială am pornit cu pași timizi, un domeniu amplu, complex, nu foarte necunoscut mie, și totuși mereu plin de noutăți. Nu am ezitat să cer îndrumare oamenilor specializați în asistența socială, doamnei Ana Berea, doamnei Gianina Cloșcă, care m-au ghidat cu profesionalism în tot ceea ce îmi era neștiut.

Chiar dacă deseori această instituție și oamenii ei primesc critici eu îmi doresc să vă expun frumosul din ei, simplu și puternic încât n-ar avea cum să nu ne facă să încercam măcar să devenim mai buni. O instituție cu profesioniști, cu oameni empatici la nevoile celor din jur. Știu, mulți nu aveți cum crede asta pentru că nu știți cum este să fii o zi pe teren, să întocmești anchetele, să cauți soluții, să sprijini chiar și omul care nu înțelege că uneori legile nu îți permit să-l susții.

Întotdeauna când simțeam că mă pierd în neputința de-a susține un om aflat în dificultate am găsit soluția în acești oameni ,lucrători în DAS Piatra-Neamț, în ajutorul domnului primar Chitic Dragoș care niciodată nu mi-a refuzat o cerere căutând soluții pentru a ajuta. Mulți nu vedeți aceste lucruri, mulți credeți că este ușor însă sunt momente în care programul lor de lucru nici la orele 20 nu se termină. Da, sunt oameni frumoși peste tot!

Sunt frumoși pentru că zâmbesc, iubesc sau întind o mână de ajutor fără să aștepte ceva în schimb, sunt frumoși pentru că nu răspund cu răutăți la alte răutăți, pentru că pun pe primul plan profesia, empatia față de alte persoane, mai presus decât funcția. Dar te-ai oprit vreodată să-i admiri, să-i ajuți, să-i încurajezi, să-i promovezi?

Ne minunăm când cineva face un gest frumos, de parcă ar fi desprins dintr-o carte SF, dar trecem cu o ușurință incredibilă peste astfel de momente, uitându-le prea ușor. În schimb, ne concentrăm atenția spre lucruri urâte mult mai mult decât ar trebui… Da, sunt oameni frumoși, chiar dacă ne dorim să nu-i vedem din diverse motive.

Printre multe alte proiecte am reușit să finalizăm și unul de suflet pentru alte sufleten: „O masă caldă oamenilor străzii!” un proiect început la data de 28 noiembrie și care a fost o provocare pentru „Asociația Născută Înger” și voluntari! Un proiect în care generozitatea, bucuria dăruirii au făcut ca fiecare ceas petrecut în compania acestor oameni să ne învețe o lecție despre viață, despre iubire, despre a nu judeca, doar a empatiza. Ne-am unit mulți oameni în acest proiect, oameni care au văzut dincolo de aparențe, care au lăsat eticheta deoparte și ne-au susținut în aceste activități.

Vă mulțumesc tuturor, mulțumesc Claudia Filip pentru munca depusă aproape zilnic, ca această masă să fie posibilă. Mulțumesc voluntarilor îngerilor, o echipă minunată, Nadia Helmegianu, Dana Diaconu, Ilona Ciubotaru, Roxana Dascălu, Ioana Grecu, Paula Munteanu, Elena Mitrea, Andra Laiu, Alexandru Robaniuc, mulțumesc tuturor celor care au contribuit financiar la buna desfășurare.

Mulțumesc ziarpiatraneamț.ro, Mihaela Iosub, Robert Iosub pentru dăruirea voastră, pentru sprijinul acordat mereu. Mulțumesc doamnei Mihaela Anghel, domnului Olimpiu, asistenții sociali din cadrul acestui adăpost pentru felul în care ne-au susținut în această perioadă. Am ascultat povești, am îmbrațișat, ne-am împrietenit, am redat speranțe, am adus siguranță, împreună am reușit să oferim bucurie seară de seară acestor oameni greu încercați de viață. Mulțumesc și echipei de voluntari din Bicaz, Carmen, Gabriel și Alexandra pentru că ni s-au alăturat în acest proiect atât de plin de iubire și dăruire fără a avea așteptări.

A fost o muncă pe care am făcut-o cu tot dragul și sufletul nostru. Au fost oameni care s-au alăturat nouă dăruind din puținul sau prea-plinul fiecăruia. Multumesc DAS Piatra Neamț pentru oportunitatea de-a învăța și mai multe lucruri minunate, mulțumesc pentru că sunteți asemenea oameni. Proiectul va avea finalitatea pe 2 martie pentru că ne-am dorit să oferim și mărțișoare, să începem primăvara împreuna cu ei, însă le vom fi de ajutor ori de câte ori va fi posibil.

Pentru a dărui nu trebuie să ai un motiv. Acest lucru îl învăț eu zi de zi alături de voi, oamenii care ne susțineți în activitățile noastre alături de voluntarii îngerilor. Dăruirea mă face să conștientizez că în fiecare clipă a vieții oferim și primim daruri, dăruim unicitate și primim emoție, dăruim iubire. Chiar dacă am avut lacrimi atârnate de suflet mai mereu când ne întalneam cu ei, am învățat cel mai frumos lucru, că Dumnezeu este în sufletul fiecăruia, că iubirea adevărată nu are așteptări, și totuși am văzut cât de mult s-au schimbat, dorind să ne ofere o atmosferă caldă și primitoare.

Mulțumesc tuturor și vă doresc o primăvară plină de iubire și binecuvântare divină”.

Semnat: Carmen Suciu

Cei care doresc să susțină activitatea asociației o pot contacta pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849.

Pentru donații în lei:

Asociația Născută Înger

CUI: 36063530

RO58BTRLRONCRT0345309301

BANCA Transilvania Piatra Neamț

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate