”O Românie fără hoție”, o altă utopie marca USR

2

„O Românie fără hoție” este o altă mare inepție pe care am auzit-o vreodată de la politicienii autohtoni. Desigur că ideal așa ar fi și nimeni nu iubește sau nu ține partea hoților, dar haideți să lăsam ipocrizia și să vedem cum ar arăta România dacă de anul viitor, de la 1 ianuarie, nu am mai avea hoți. Să facem un exercițiu de imaginație pe marginea acestei utopii cu ”O Românie fără hoție”.

Dacă de la 01.01.2021 ar dispărea hoții din România, țara ar intra în colaps. În primul rând ar rămâne fără locuri de muncă circa 1 milion de români, începând de la cei care păzesc, anchetează și prind hoții și până la paznicii și cei care vând, montează și întrețin sisteme ”antihoți”.

Dacă de la 01.01.2021 ar dispărea hoții din România, țara nu ar mai putea fi condusă pentru că ar dispărea o mare parte dintre politicienii parlamentari și aleși locali de care nu se îndoiește nimeni că nu ar fi hoți. Ar rămâne clădirile parlamentului și guvernului aproape goale.

Așadar, ne place sau nu, treaba asta cu ”O Românie fără hoție” e ceva care nu se poate realiza, iar dacă, prin reducere la absurd, s-ar realiza de mâine, am intra în colaps. Acest deziderat, sau mai corect spus acest slogan politic, ”O Românie fără hoție” este doar o propoziție care să atragă votul electoratului naiv.

Dacă totuși există cineva de la USR care chiar crede în sloganul partidului, îi lansăm o provocare. Să meargă la un poligraf, să răspundă la întrebarea dacă a furat vreodată ceva și să pună rezultatul de la test pe pagina sa de socializare.

Iosub Robert

dolinex
2 Comentarii
  1. Klaus spune

    Sa înțeleg că așa țineți la locurile de muncă? 😄

  2. Dan spune

    Greu de inteles nu? O Romanie fara hotie e un deziderat aplicabil in primul rand clasei politice si administratiei publice. Evident ca nu poti starpi hotia, dar poti macar sa o tii sub control sau sa o diminuezi astfel incat pierderile sa fie mult mai mici si banii publici sa se transforme in beneficii pentru oameni si nu pentru cativa descurcareti din politica sau administratie. Stiti cazurile cu numirile politice care erau facute ca sa stranga spaga pentru partid? Acolo se poate lucra de exemplu. Sunt sigur ca ati avea si dumneavoastra niste idei in acest sens.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate