O Românie dezvoltată pentru toți românii – Programul de guvernare al PSD

0

Programul de guvernare al PSD pentru Dezvoltare Locală și Regională 2021-2024 are în vedere o Românie dezvoltată pentru toți românii.

Orice român, indiferent de regiune, trebuie să ajungă în maximum 2 ore la cel mai apropiat aeroport și în maxim o oră la cea mai apropiată intrare pe autostradă. Orice român, indiferent de regiune, trebuie să aibă apă/ canalizare /gaze/ acces la educație/ sănătate/ cultură/ sport și divertisment.

În acest sens, România va avea 42 de Smart cities și 100 de orașe competitive.

În acest domeniu al dezvoltării locale și regionale, PSD își propune să investească 35 miliarde de euro până în 2024. O sursă importantă de finanțare sunt fondurile europene.

PSD propune o mai bună absorbție prin descentralizare alocării fondurilor europene, simplificarea procedurilor și eliminarea blocajelor, lucrul în parteneriat cu beneficiarii prin acordarea de asistență profesionistă în pregătirea proiectelor, transparentizare – înființarea registrului național al investițiilor publice. PNDL, CNI, ANL și cadastru devin programe suport pentru completarea proiectelor pe fonduri europene.

Prin Fondul Național de Dezvoltare Locală (Programul Comunităților Locale Moderne) se alocă un buget de 3 miliarde de euro pe an din fonduri europene prin Planul de redresare și reziliență/ Trezorerie. Prin intermediul acestui fond se asigură pachetul minim de servicii publice în fiecare localitate din mediul rural: sănătate, educație, alimentare cu gaze, apă/canalizare, energie termică/electrică, iluminat public, transporturi/drumuri, salubrizare, cultură, culte, sport, locuințe.

PSD mai propune un program de mobilitate locală, alături de un program de regenerare locală. De asemenea, se are în vedere valorificarea patrimoniului natural și cultural.

Dezvoltarea regională durabilă se va implementa prin programe adresate consiliilor județene și asociațiilor pentru dezvoltare intracomunitară. De asemenea, PSD are în vedere reducerea poluării și un program de eficiență energetică.

Citiți programul complet în PDF-ul de mai jos:

Program-guvernare-PSD-Dezvoltare-locala-si-regionala

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate