O rețea de muncitori clandestini români a fost anihilată în Franța

1

Potrivit Parchetului din Rennes, șase responsabili ai unei companii româneşti, care au plasat în mod fraudulos aproximativ 250 de lucrători temporari români şi bulgari în întreprinderi din sectorul agroalimentar din regiunea franceză Bretania, au fost reţinuţi şi anchetaţi, pe data de 29 martie. Un bărbat suspectat că ar fi principalul autor al fraudei a fost plasat în arest preventiv și un bun imobiliar şi trei vehicule au fost confiscate.

„Frauda socială generată de activitatea acestei societăţi de drept român este estimată la peste şase milioane de euro”, a comunicat Parchetul din oraşul Rennes, această infracţiune echivalând cu 450.000 de ore de muncă nedeclarată.

O firmă românească punea la dispoziţa unora dintre societăţile din sectorul agroalimentar, mână de lucru străină, fapt ce este în contradicţie cu legislaţia din Franţa şi din România privind munca temporară.

A fost deschisă o anchetă pentru „muncă ilegală în bandă organizată, împrumut ilicit de mână de lucru, negocieri şi spălare de bani în grup organizat”. Ancheta a permis confirmarea acestor fapte după opt luni de controale naţionale şi internaţionale.

Sursa: www.mediafax.ro.

1 Comentariu
  1. Laura spune

    Sa pui la dispozitie mana de lucru straina nu este o ilegalitate !!!!!! Pentru asta sunt agentiile de munca temporara , atat la noi cat si in toata UE, Directiva 96/71 CE reglementeaza acest tip de servicii !!!! Cumva autorul articolului a pierdut pe drum frauda !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate