O nouă sesiune de admitere la Școlile Militare de Subofițeri de Jandarmi

0

Inspectoratul de Jandarmi Județean Neamț recrutează candidați pentru admiterea la Școlile Militare de Subofițeri de Jandarmi. Sunt disponibile 700 de locuri. Tinerii nemțeni interesați de o carieră în Jandarmeria Română pot depune cererile de înscriere până la data de 18 martie inclusiv.

Unităţile de învăţământ care pregătesc viitorii subofiţeri jandarmi au scos la concurs, pentru sesiunea martie – mai 2022, un număr de 700 de locuri din care:

  •  350 de locuri (din care 3 locuri pentru romi şi 2 locuri pentru alte minorităţi) la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş”, Fălticeni.
  •  350 de locuri (din care 3 locuri pentru romi şi 2 locuri pentru alte minorităţi) la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica”, Drăgăşani.

Cererea-tip de înscriere, precum și, după caz, consimțământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează și se transmit, exclusiv în format electronic pe adresa resurseumane@jandarmerianeamt.ro, până la data de 18 martie, inclusiv. Fiecărui candidat îi va fi atribuit un cod unic de identificare, folosit pe întreaga procedură de concurs. Candidații se pot înscrie la o singură școală postliceală.

Cu excepția cererii de înscriere care se transmite online, toate celelalte documente se depun personal, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.

Calendarul de desfășurare al concursului de admitere:

Depunerea cererilor de înscriere: 7 – 18 martie 2022

Evaluarea psihologică: până la data de 22 martie 2022,

Depunerea documentelor pentru dosarul de recrutare: până la data de 27 martie 2022, de luni până vineri, în intervalul orar 09.00-15:00.

Susținerea probei de evaluare a performanței fizice: în perioada 31 martie – 06 aprilie 2022, indiferent de unitatea de învățământ pentru care candidatul a optat, în centrele zonale de selecție.

Susținerea probei de evaluare a cunoștințelor: în data de 09 aprilie 2022, de către candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice.

Examinarea medicală: în perioada 18 aprilie – 20 mai 2022, pentru candidații care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a notelor finale.

Afișarea rezultatelor finale ale admiterii: până la data de 27 mai 2022, la sediul unităţilor de învăţământ şi pe site-ul oficial al acestora.

Proba de evaluare a cunoștințelor constă într-un test grilă, pentru 90% din nota maximă și cuprinde:

a) subiecte din disciplinele: limba română – 40% și limbă străină – 15%;

b) subiecte din legislația specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum și a instituțiilor politice ale statului – 20%;

c) subiecte de educație civică și cetățenească, exerciții de evaluare a capacității de analiză și sinteză, precum și exerciții privind deprinderea raționamentului logic – 15%.

La punctajul obținut la proba de evaluare a cunoștințelor se acordă un punct din oficiu, reprezentând 10% din nota maximă.

Nota finală se calculează ca medie aritmetică a notelor obținute la proba de evaluare a cunoștințelor și proba de evaluare a performanței fizice.

Informaţii despre condițiile de înscriere, documentele necesare, probele de concurs se pot obţine la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamț, str. V. A. Urechia, nr. 4 – 6 Piatra-Neamț, la numărul de telefon : 0233/230.391, interior 24535/ 24574 sau accesând link-ul: http://www.jandarmerianeamt.ro/anunt-privind-concursurile-de-admitere-sesiunea-martie-mai-2022/ .

Pentru informarea corectă și în timp util, candidații vor consulta periodic avizierul / site-ul unității http://www.jandarmerianeamt.ro/category/admitere/ unde vor găsi informațiile actualizate.

                             Compartimentul  Informare, Relații Publice și cu Publicul

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate