O nouă schimbare pentru elevi: Autoritățile modifică scenariile de funcționare a școlilor [DOCUMENT]

0
Imagine ilustrativă

Autoritățile schimbă scenariile de funcționare a școlilor, care vor depinde de rata de ocupare a paturilor destinate pacienților cu Covid la nivel județean, potrivit unei hotărâri adoptate joi seara de Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă. Totodată, se renunță la pragul de vaccinare de 60%.

CNSU a adoptat, joi seară, o hotărâre prin care Ministerul Educației și Ministerul Sănătății sunt abilitate să modifice Ordinul comun nr. 5.338/2.015/01.10.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților și instituțiilor de învățământ, relatează observatornews.ro.

Hotărârea prevede că activitățile școlare se pot desfășura cu prezență fizică în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 este de cel mult 75%, iar activitatea online a școlilor se va desfășura acolo unde rata este mai mare de 75%.

Pentru a se redeschide școlile în aceste județe, gradul de ocupare a paturilor COVID în spitale trebuie să scadă sub 70%.

De asemenea, cursurile cu prezență fizică vor fi suspendate pentru o perioadă de 10 zile în momentul apariției a trei cazuri confirmate cu COVID într-o clasă (grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal).

Direcțiile județene de sănătate publică vor trebui să publice în fiecare joi, pe site-urile proprii, rata de ocupare a paturilor din spital.

Mai jos vă prezentăm întregul document transmis de CNSU:

Hotarare_CNSU_nr__3_din_12_01_2022

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate