O nouă lege pune la pământ producătorii de mâncare din Neamț

2
imagine ilustrativă

Toti producătorii de mâncăruri din Neamț, începând cu restaurante si terminând cu patiserii, vor trebui să se retehnologizeze și să investească bani în plină criză economică, pentru a respecta o nouă lege ce reglementează conținutul de acizi grași care trebuie să se regăsească în alimente. Investițiile pentru respectarea acestei legi erau singurele care le lipseau celor din HORECA și alimentațiă publică din Neamț.

Potrivit noii legi, producătorii vor trebui să limiteze conținutul de acizi grași trans din alimente la cel mult două grame/100 de grame de grăsime din conținut.

Cei care nu se vor conforma vor fi pasibili de amenzi cuprinse între 10.000 și 30.000 de lei, iar produsele neconforme vor fi retrase de pe piață.

Consumul în cantități mari al acizilor grași trans-nesaturați (AGT/AGTN) crește riscurile majore asupra sănătății publice, potrivit oamenilor de știință. Cantități mici de acizi grași se găsesc în mod natural în produse din carne sau lactate, constituind între 0,3 si 0,8% din totalul aportului energetic zilnic, dar în anumite produse alimentare procesate și în care sunt folosite uleiuri parțial hidrogenate, se poate ajunge la 50% acizi grași.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Ioana spune

    Foarte „interesant” punct de vedere, domnule ziarist! Va gânditi mai mult la buzunarul agenților economici decât la sănătatea consumatorului!? De ce nu priviți altfel lucrurile: daca alimentele vor fi mai sănătoase, populația ar cumpăra mai mult!

  2. Damian C-tin spune

    Pe cand legea prostului gust ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate