O nouă întrunire a CENACLULUI DE JOI, LA BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ „G. T. KIRILEANU”

0

Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” Neamţ vă invită la o nouă întâlnire în cadrul Cenaclului de joi care adună tinerele talente din Piatra Neamţ şi din împrejurimi.
Astfel, pe 5 decembrie 2013, în Sala Atelier „Veronica Micle”, începând cu ora 17.00, moderatorul Adrian G. Romila şi invitatul său, tânărul prozator Pavel Sava, elev în clasa a VIII-a a Şcolii gimnaziale nr. 2 Săvineşti, vor completa, simetric, dialogurile despre poezie, din ediţiile precedente ale Cenaclului de joi, adăugând noi provocări pentru literatura română de mîine.
Adrian Alui Gheorghe, directorul bibliotecii: “O primă evaluare a literaturii tinere care se scrie la Piatra Neamţ am făcut-o în recentul număr al revistei Conta în care am dat posibilitatea celor care au citit în cenaclu, din octombrie încoace, să-şi vadă poductele literare publicate. Salut poezia tînără şi pe cei care au curajul să se aventureze în teritoriul mişcător al metaforei. Cît priveşte pe Pavel Sava, tînărul care debutează în cenaclu cu proză, consider că avem de a face cu un caz îngrijorător de talent care îşi depăşeşte cu mult limitele vîrstei…! Îl vom urmări cu atenţie în evoluţia sa, amintindu-i că în artă, în cazul artiştilor adevăraţi, nu există competiţie decît cu tine însuţi.”.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate