O nouă etapă de pregătire a salvatorilor montani pentru salvarea cu elicopterul

0

În acesta săptămână s-a desfăşurat o nouă etapă de pregătire a salvatorilor montani pentru salvarea cu elicopterul. Stagiul de pregătire  se adresează salvatorilor de la sol şi cuprinde noţiunile de solicitare a elicopterului, semnalizare, apropiere de aparat ți transfer al tărgii cu pacientul.

Cursul a fost organizat de Inspectoratul general pentru Aviaţie, Departamentul pentru Situaţii de Urgență şi Salvamont România, la baza aeriană Băneasa, în dorinţa de asigura cele mai optime si rapide posibilităţi de intervenţie în cazul evenimentelor montane foarte grave, pregătirea fiind asigurată de către piloţi-instructori din cadrul IGAV-SMURD.

Doar în acest an au fost instruiţi peste 150 de salvatori montani din cadrul Serviciilor Salvamont din Alba, Argeş, Arad, Bacău, Bistrita, Braşov, Covasna, Gorj, Harghita, Mureş, Maramureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava şi Vâlcea. În cadrul serviciilor Salvamont din ţară existând deja peste 30 de salvatori pregătiţi si pentru salvarea din elicopter, capabili sa coboare din aparatul in zbor, să recupereze victima și să urce cu ajutorul troliului înapoi in aparat. Astfel de pregătire vor continua şi în perioadele următoare şi în alte zone din ţara, estimându-se formarea a cca 300 de salvamontişti pentru acest tip de intervenţie.


Formaţiile Salvamont, singurele structuri abilitate legal, cu o pregătire şi dotare corespunzătoare care să le asigure intervenţia cu un înalt grad de profesionalism pentru salvarea persoanelor accidentate în zona montană, pot fi alertate prin sistemul unic de urgenţă 112, prin intermediul Dispeceratului Naţional Salvamont ( 0372126668 sau 0SALVAMONT) sau de pe aplicaţia SALVAMONT pentru telefoanele mobile.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate