O nouă ediție a Zilelor ,,Ion Creangă”

0

Vineri, 14 decembrie, începând cu ora 12.30, la Muzeul Memorial ,,Ion Creangă” – Humulești, va debuta o nouă ediție a Zilelor ,,Ion Creangă”.

Evenimentul, organizat de Complexul Muzeal Județean Neamț este deja o manifestare de tradiție, care își propune, ca în fiecare an, omagierea scriitorului.

Manifestarea va debuta la Humulești cu alocuțiunile invitaților, urmate apoi de un ansamblu de colinde interpretate de elevii de la școlile din Târgu Neamț. Tot vineri, începând cu ora 16:00, la Muzeul de Istorie și Etnografie din Târgu Neamț va fi vernisată expoziția de grafică ,,Amintiri din Copilărie” a artistului Mihail Solodchi din Republica Moldova. Expoziția este rodul unei colaborări cu Muzeul Național al Literaturii Române din Iași și va fi prezentată de către muzeograful Roxana Diaconu. Va urma apoi o prelegere a prof. univ. dr. Constantin Parascan, pentru ca ulterior, cei prezenți să vizioneze două filme documentare, realizate în anii ’50 și care ilustrează diverse aspecte din viața și opera lui Creangă. Expunerea celor două filme documentarea este posibilă cu sprijinul Arhivei Naționale de Filme.

Sâmbătă, 15 decembrie, începând cu ora 9:00, la Biserica ,,Sf. Nicolae” din Humulești va fi oficiată o slujbă de pomenire a scriitorului și a familiei sale.

,,Ca în fiecare an ne propunem să aducem un modest omagiu scriitorului humuleștean, prin intermediul unui eveniment care a devenit tradiție. Încercăm să păstrăm specificul acestei manifestări, aflată la cea de-a XLIX-a ediție, mai ales că administrăm casa în care s-a născut Creangă. Ne exprimăm speranța că locuitorii din Târgu Neamț ne vor fi alături și că vor dori să participe la acțiunile noastre dedicate scriitorului care definește această zonă.” a declarat Dorin-Ciprian Nicola, managerul Complexului Muzeal Județean Neamț.

  • Informații furnizate de Complexul Muzeal Județean Neamț

 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate