O nouă afacere pe banii pietrenilor! Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în Piatra-Neamț

3

Primăria Piatra-Neamț a pus în dezbatere pubică un nou ”Regulament privind ridicarea, transportul, depozitarea şi restituirea vehiculelor staţionate neregulamentar pe domeniul public sau privat al municipiului Piatra Neamţ sau în alte locuri decât drumul public.”

Acest regulament este unul cu mari probleme, deoarece va permite ridicarea oricărei mașini parcate oriunde în afara locurilor de parcare amenajate de primărie, chiar dacă acea mașină nu încurcă pe nimeni. Acest lucru este de neconceput, deoarece primăria nu asigură locuri de parcare pentru toți pietrenii, deci nu are cum să le ceară să parcheze regulamentar tuturor. Este fizic imposibil așa ceva.

Toată lumea este de acord cu ridicarea mașinilor care blochează locurile pe unde ar trebui să treacă alte mașini, salvări, pompieri sau cu ridicarea mașinilor care parchează pe locurile pentru persoane cu handicap, dar cu noul regulament lucrurile nu se vor limita doar la cei care merită cu adevărat să li se ridice mașinile. Firma care se va ocupa de ridicat mașini va trebui să ridice cel puțin 5 mașini pe zi ca să nu dea faliment și să își acopere cheltuielile, deci dacă nu vor găsi prin oraș mașini care să încurce circulația vor începe să ridice mașinile care sunt parcate neregulamentar pentru că oamenii efectiv nu aveau un loc de parcare.

Vom solicita primăriei Piatra-Neamț ca la finalul acestei dezbateri publice să se facă o ședință de dezbatere publică în care să putem veni să ridicăm aceste probleme și primăria să răspundă pietrenilor de ce vrea să ia o astfel de decizie anormală.

Iosub Robert

Link proiect dezbatere publică – click aici

regulament_ridicare_auto_03_08_2022

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
 1. Marinel Rosu spune

  Cine sa ridice masinile ? Doreii care au spart tot orasul si nu au mai asfaltat ? Cu ce drept sa ridice masinile oamenilor care platesc taxe si impozite catre Primaria Piatra Neamt pentru a circula in siguranta si care rup masinile in doua in fiecare zi.
  Cred ca ar trebui supus la vot pentru un referendum privind detronarea marelui primar Carabelea si tot clanul lui.

 2. Liliana spune

  Primaria sa asigure intai locuri de parcare si celor carora le-a desfiintat locurile de parcare, desi ani de zile a jupit bani de pe oameni.
  Acum ne ameninta ca ne ridica masinile? La Parking ne-a invitat pe 1 august cica la contracte, dat cand colo au spus ca de fapt nu ne pot incheia contracte pentru ca nu mai au terenul cu parcari in administrate. Bataie de joc marca Carabulea si echipa! Este clar ca vor aparea abuzurile fiindca au nevoie de jupit bani de pe contribuabili. Ne-au luat parcarile, iar acum ne ridica masinile. Rusine!
  Daca ar fi tranportul in comun civilizat si punctual, da. De acord sa nu mai folosesc zilnic autoturismul personal ca sa ajung la timp la serviciu. Dar asa? Rusine!
  Apropo! Incepe scoala in cateva zile. Cum ne descurcam cu programul de franare/ mobilitatate urbana ca sa ajuna copiii la timp la scoala si cu transportul in comun si cu cel personal? Pe Dimitrie Leonida e cursa cu obstacole. Mergi in coloana daca vrei sa nu iti rupi masina. Important este ca platim la timp taxe, impozite, rovigneta.
  Constat cu tristete ca ceea ce au numit ei mobilitate urbana inseamna: razuit strada de un strat de asfalt, schimbat borduri si pavele care fusesera schimbate pe timpul lui Gheorghe Stefan, plantat stalpii minunati impodobiti cu semafoare, sapat transee in fata blocurilor fara a asigura podetul metalic de trecere ca sa intri in locuinta, ingropat niste cabluri groase, mizerie si ….mult zgomot. Si atat! Cu fotografii pentru realizari, evident. Sunt pentru dezvoltare si modernizare. Dar asta nu prea respecta normele nici cand este vorba de o zona declarata sau nu santier.

  Important este ca vom avea un oras ca afara, asa este? Asteptam cu interes cresterile de impozite si taxe!

 3. Alex spune

  Sa inteleg ca Primaria ar trebui sa ofere un numar de locuri de parcare echivalent cu numarul masinilor inmatriculate?
  Probabil ca pietrenilor le e greu sa se adapteze la alte mijloace de deplasare, Piatra Neamt fiind on oras mult prea mare pentru a te putea deplasa altfel decat cu masina.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate