O masina a luat foc in parcare la Kaufland

0

In urma cu aproximativ 30 minute, fara nicio legatura cu clanurile interlope, masina unui nemtean s-a hotarat sa ia foc singura in parcare la Kaufland. Se pare ca a ramas contactul pus, bobina de inductie s-a incins si a aprins o pata de combustibil sau ulei sau alte materiale inflamabile din compartimentul motor. Masina de generatie mai veche se pare s-a suparat pentru ca a fost lasata in frig sa astepte proprietarul.


Din declaratiile martorilor reiese  ca personalul de la Kaufland a actionat foarte repede si a salvat situatia pana la venirea pompierilor. Pacat de faptul ca cei de la Kaufland au angajati cu probleme de comunicare si cu instructiuni stricte in ceea ce priveste presa. Nu am apucat sa luam nicio declaratie nimanui deoarece doi indivizi de la Kaufland au venit repede si in loc sa gestioneze imbulzeala curiosilor s-au grabit sa alunge presa, deoarece „este propietate privata si nu avem voie sa filmam”. Nu stim daca aceasta ostilitate fata de ziaristi este dictata de conducerea Kaufland sau a fost vorba de un exces de zel pe fondul unor articole nu tocmai frumoase scrise de noi la adresa Kaufland.

Oricum, trecand peste supararea noastra, se pare ca s-a actionat repede si s-a preintampinat un incendiu care se putea propaga repede intr-o parcare plina cu masini. Pompierii si politia au ajuns si ei foarte repede la fata locului si toata situatia a fost gestionata exemplar.
Desigur, dupa stingerea incendiului nu se putea sa nu fie putin balci ca la noi la Piatra Neamt, intai cu propietarul masinii care intreba pe toata lumea de ce a luat foc masina lui si, ulterior, cu un alt propietar a carui masina se cam albise de la substantele folosite la stingerea incendiului si acum omul avea pretentia ca pompierii sa-i spele masina, nestiind ca acestia nu au in fisa postului spalarea masinilor prin parcari.
Putin fum, putin balci, multi curiosi, incendul a fost stins, pagubele minime.
Comunicat ISU:
La ora 14.33, Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ a fost alertat şi a intervenit cu 6 subofiţeri şi o autospecială pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism (aparţinând lui Petru A.), aflat în parcarea unui centru comercial din municipiul Piatra Neamţ.
Incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit produs la un conductor electric defect, amplasat în zona compartimentului motor al autoturismului (fabricat în anul 1993). Au ars elementele din material plastic şi cauciuc din componenţa motorului. De asemenea, s-a intervenit pentru prevenirea propagării incendiului la celelalte autoturisme aflate în respectiva parcare.


Articol publicat la ora 15.30, 01.12.2010

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate